5 subiecte mai putin obisnuite despre care trebuie sa discuti cu partenerul inainte de casatorie

Cuplurile se confruntă adesea cu dificultăți pentru că nu au avut discuții importante. Acest lucru duce la probleme nerezolvate și la tensiuni. Căsniciile de succes necesită comunicare și implicare. Multe probleme pot fi rezolvate înainte de căsătorie cu practică și răbdare.

Folosirea instrumentelor de dezvoltare personală, precum Agenda 2024, poate ajuta la construirea unor relații autentice. Iată cinci subiecte mai puțin obișnuite pe care să le discutați cu partenerul înainte de a vă căsători.

Autocunoașterea înseamnă să fii sincer cu tine însuți în ceea ce privește comportamentul tău și modul în care te raportezi la ceilalți. Implică înțelegerea procesului tău de gândire și cunoașterea cu adevărat a ta.

Cu cât sunteți mai conștienți de acțiunile, temerile și domeniile în care aveți nevoie de dezvoltare personală, cu atât mai bună va fi probabil căsnicia voastră. Lipsa conștiinței de sine îngreunează rezolvarea problemelor și colaborarea cu partenerul tău. Familia ta de origine îți influențează foarte mult dezvoltarea.

Acest lucru se datorează faptului că este locul în care învățați modelele de comunicare și de relaționare. Discutând acest lucru vă permite să vă confruntați și să rezolvați orice răni din copilărie. De exemplu, ați putea vorbi despre un părinte critic care v-a făcut să vă simțiți inadecvat, indiferent de realizările dumneavoastră.

Chiar dacă părinții tăi au făcut tot ce au putut, este posibil să ai în continuare răni de vindecat pentru a fi cea mai bună versiune a ta și pentru a preveni ca aceste probleme să îți afecteze relația. Toată lumea are lucruri nenegociabile într-o relație. Acestea sunt aspecte asupra cărora nu ești dispus să faci compromisuri.

Comunicați deschis cu partenerul dvs. despre care sunt aceste lucruri. Ce ar fi o problemă care ar putea fi un deal-breaker? Care sunt limitele tale? Acest lucru este esențial pentru a evita surprizele neplăcute. Încercați un exercițiu cu partenerul dumneavoastră: după o ceartă, când v-ați calmat amândoi, reflectați la ceea ce v-a deranjat.

S-a închis unul dintre voi și a încetat să mai comunice? A devenit unul dintre voi excesiv de agitat sau a ridicat tonul? Identificați factorii declanșatori ai acestor reacții. Acest exercițiu va duce la importante realizări de sine.

De exemplu, s-ar putea să descoperiți că vă temeți de abandon din cauza experiențelor din copilărie, iar acest lucru vă face să intrați în panică atunci când partenerul dumneavoastră se schimbă. Înțelegerea acestui lucru vă permite să gestionați mai bine situația și să găsiți confort.

Aveți o conversație deschisă cu partenerul dvs. despre cum vă imaginați căsnicia. Vă doriți ca romantismul să fie mereu prezent? Cât de des doriți să călătoriți? Cum vă veți ocupa de finanțe? Aceste discuții vor modela dinamica căsniciei voastre. De asemenea, puteți aborda orice aspect important și puteți face ajustări acolo unde este necesar.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu