Pentru o sănătate optimă, nu trebuie să vă bazați întotdeauna pe pastilele de magneziu, deoarece sunt disponibile o mulțime de alimente bogate în magneziu. Cei mai mulți adulți își satisfac de obicei nevoile de magneziu prin dieta obișnuită.
Cercetările de la spitalul Mount Sinai din SUA sugerează că adevărata deficiență de magneziu este neobișnuită, în special în rândul adulților sănătoși.
Harvard Health recomandă încorporarea în mesele zilnice a unor alimente integrale precum nucile, semințele, grăsimile sănătoase, leguminoasele, cerealele integrale și verdețurile cu frunze pentru a asigura un aport adecvat de magneziu.
Dacă sunteți sfătuit de un medic să abordați o deficiență, luați în considerare includerea alimentelor bogate în magneziu în dieta dumneavoastră și, eventual, administrarea unui supliment. Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu și constituie o gustare gustoasă și nutritivă.
Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, nu numai că furnizează magneziu, dar oferă și fier și diverse vitamine și minerale. Leguminoasele, cum ar fi lintea, fasolea și năutul, sunt surse excelente de fibre și magneziu.
Pentru cei cărora le plac fructele de mare, opțiuni precum somonul, macroul și halibutul nu numai că furnizează magneziu, dar oferă și acizi grași omega-3. Alimente precum quinoa, ovăzul și orezul integral sunt pline de fibre și o serie de nutrienți, inclusiv antioxidanți.
Este esențial să fiți atenți la nivelurile de aport de magneziu, deoarece cantitățile excesive din suplimente pot avea efecte adverse, cum ar fi diareea și problemele stomacale. Nutriționistul Anna Taylor sfătuiește împotriva dozelor mari de suplimente de magneziu, care pot duce la crampe, diaree și greață.
Pentru a determina cu exactitate nivelurile de magneziu, luați în considerare testele de rutină și consultați-vă furnizorul de servicii medicale pentru îndrumări privind utilizarea suplimentelor.