6 dureri provocate de emotii

Chiar dacă poate fi greu de crezut, emoțiile pot avea un impact semnificativ asupra sănătății dumneavoastră. Durerile cronice sunt deosebit de supărătoare, deoarece persistă și vă pot perturba foarte mult viața de zi cu zi, ducând la dependența de medicamente pentru durere.

Aceste dureri pot proveni din diverse surse, cum ar fi leziuni, boli sau chiar starea dumneavoastră emoțională. Printre durerile bine cunoscute cauzate de emoții se numără migrenele, arsurile la stomac și disconfortul legat de sindromul colonului iritabil, toate acestea fiind adesea declanșate de stresul prelungit.

Există, de asemenea, dureri cronice mai puțin cunoscute, asociate cu emoțiile, care s-ar putea să vă surprindă. De exemplu, migrenele persistente sau durerile de cap zilnice pot fi manifestări comune ale stresului. Găsirea timpului pentru a vă relaxa în fiecare zi poate ajuta la ameliorarea acestor simptome prin reducerea nivelului de stres.

Psihologii sugerează că astfel de dureri cronice pot fi legate de o suferință emoțională nerezolvată, cum ar fi incapacitatea de a se ierta pe sine sau pe alții. Învățarea de a practica iubirea de sine și promovarea unor relații pozitive cu cei din jur poate ajuta la ameliorarea acestei dureri.

Durerea cronică de umăr, pe de altă parte, poate indica sentimente de împovărare a grijilor, ca și cum ai purta greutatea lumii pe umeri. Împărtășirea acestor preocupări cu prietenii de încredere sau cu membrii familiei poate fi terapeutică și poate ajuta la ameliorarea acestui tip de durere.

Luarea de măsuri pentru a aborda suferința emoțională și practicarea autoîngrijirilor poate contribui în mare măsură la gestionarea și, eventual, la eliminarea durerilor cronice asociate cu emoțiile.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu