6 semne ca nu esti introvertita sau extrovertita, ci ambiverta, combinatia dintre cele doua

Un ambivert este o persoană care se află între introvertit și extrovertit. În timp ce introvertiții își câștigă energia petrecând timp singuri, iar extrovertiții prosperă în interacțiunile sociale, ambivertiții se simt bine în ambele situații.

În mod surprinzător, faptul de a fi un ambivert este destul de comun, psihologul Adam Grant estimând că aceștia reprezintă o parte semnificativă a populației. Identificarea faptului dacă cineva este un introvertit sau un extrovertit poate fi adesea evidentă din conversațiile lor inițiale. Cu toate acestea, ambiverșii sunt mai greu de identificat.

Aceasta depinde în mare măsură de natura relației pe care o are cineva cu un ambivert. De exemplu, dacă nu cunoașteți un ambivert decât de la un curs de yoga săptămânal, s-ar putea să îl percepeți ca fiind introvertit.

Dar dacă îi vedeți doar în contexte sociale, cum ar fi la o cafenea sau la un bar local, s-ar putea să îi considerați extrovertiți datorită capacității lor de a se adapta și de a se integra bine. În mediul de lucru, ambiverșii tind să încline spre o preferință pentru a lucra fie singuri, fie în echipă.

Versatilitatea ambivertiților le permite să exceleze în ambele situații. Această flexibilitate poate fi avantajoasă în carieră, deoarece pot lucra eficient atât independent, cât și în colaborare. De asemenea, ambiverții tind să fie conștienți de sine, știind de cât timp au nevoie pentru a socializa și a se reîncărca.

Spre deosebire de introvertiții care se pot simți epuizați după prea multă interacțiune socială sau de extrovertiții care se pot simți nemulțumiți de o socializare insuficientă, ambivertiții pot găsi cu ușurință un echilibru între singurătate și socializare.

Un dezavantaj al faptului de a fi un ambivertit este dificultatea de a lua decizii, deoarece se simt confortabil în diverse situații. În timp ce introvertiții și extrovertiții pot alege cu ușurință între a ieși în oraș într-o seară de vineri, ambivertiții pot avea dificultăți, deoarece știu că se vor bucura de ambele opțiuni.

Ambiverții posedă abilitatea unică de a se conecta atât cu introvertiții, cât și cu extrovertiții. Înțelegerea preferințelor, nevoilor și dorințelor ambelor grupuri le permite să reducă decalajele și să încurajeze conexiunile între persoane cu tendințe sociale diferite.

Această abilitate de a aduce oamenii împreună este adesea un punct forte al ambivertiților.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu