6 tipuri de nuci si seminte mai putin cunoscute pe care ar trebui sa le incluzi in dieta ta, incepand de acum

Consumul regulat de nuci și semințe este benefic pentru organismul nostru. Acestea ne oferă proteine, care sunt descompuse în aminoacizi. Există două tipuri de aminoacizi: neesențiali, pe care organismul nostru îi produce singur, și esențiali, pe care trebuie să-i obținem din alimentele pe care le consumăm.

Se recomandă să obținem între 10% și 35% din caloriile zilnice din proteine. Aceasta ne ajută să ne simțim sătui, ne stabilizează nivelul de glucoză din sânge și menține un indice de masă corporală sănătos. Un tip de nucă care este bogat în proteine sunt nucile. Acestea conțin 8 grame de proteine la 28 de grame.

Nu numai că sunt bogate în magneziu și triptofan, care ne ajută să adormim mai repede și să ne simțim mai odihniți, dar oferă și beneficii antiinflamatorii și antioxidante care pot îmbunătăți funcția cognitivă. O altă nucă bogată în proteine sunt migdalele, cu 4 grame de proteine la 28 de grame. Migdalele sunt populare și ușor accesibile.

Ele conțin grăsimi antiinflamatorii și acizi grași omega-3 și pot fi adăugate în iaurt sau folosite în rețete de copt pentru un plus de textură. Caju, cu 5 grame de proteine la 28 de grame, nu sunt doar o sursă excelentă de proteine, ci și bogate în fibre.

Cu aproape 8 grame de fibre în doar 28 de grame, caju poate fi amestecat în iaurt, fulgi de ovăz sau încorporat în produse de patiserie, cum ar fi prăjituri, brioșe sau pâine. Nucile de Brazilia sunt o altă opțiune bogată în proteine, conținând 5 grame de proteine la 30 de grame.

Aceste nuci sunt pline de nutrienți, în special vitamina E și seleniu, care ajută la prevenirea tulburărilor tiroidiene. În cele din urmă, fisticul nu numai că oferă o aromă unică atât preparatelor dulci, cât și celor sărate, dar ne oferă și fitonutrienți importanți, antioxidanți, vitamine și fibre alimentare.

Aceștia conțin 4 grame de proteine la 28 de grame. Încorporarea acestor nuci în alimentația noastră ne poate oferi proteine esențiale, vitamine și minerale esențiale pentru o stare de sănătate bună.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu