7 lucruri care iti fac relatia mai dificila decat ar trebui sa fie de fapt si cum poti renunta la ele

Dacă simți că relația ta cere mai mult de la tine decât ar trebui și te confrunți cu diverse probleme, este posibil să existe câteva motive de vină. Una dintre posibilități este că tu sau partenerul tău puteți fi o regină a dramei, căutând mereu motive de a vă plânge.

Acest comportament vă umbrește fericirea și vă transformă viața într-o telenovelă. În schimb, încercați să comunicați în mod constructiv și evitați să vă enervați din cauza unor chestiuni banale. Un alt motiv ar putea fi lipsa de încredere.

Dacă trădezi confidențele partenerului tău, împărtășindu-le altora, acest lucru va afecta încrederea dintre voi. În mod similar, dacă partenerul dvs. nu își respectă promisiunile, devine dificil să vă bazați pe el.

În astfel de cazuri, este important să aveți o discuție deschisă și să faceți un efort pentru a nu vă mai implica în comportamente care perturbă încrederea. Faptul de a fi controlat poate, de asemenea, să dăuneze unei relații. Tratarea partenerului ca pe un subordonat și încercarea constantă de a fi la conducere poate crea conflicte inutile.

Nimeni nu vrea să se afle într-o relație inegală, așa că, dacă observați că v-ați cicălit partenerul mai mult decât de obicei, este important să aveți o discuție și să găsiți modalități de a fi pe aceeași lungime de undă. Mândria este un alt dușman al unei relații sănătoase.

Faptul că te agăți de greșelile din trecut și refuzi să ierți poate tensiona relația. Este important să abordați această problemă și să purtați o discuție serioasă dacă unul dintre parteneri continuă să aducă în discuție greșelile din trecut. Faptul de a fi ancorat în trecut vă împiedică să vă bucurați de prezent.

În plus, este esențial să evitați să vă tratați partenerul ca pe un copil sau să vă comportați ca un părinte al acestuia. Monitorizarea constantă a fiecărei mișcări a acestora și controlul rutinei zilnice transformă relația într-o dinamică mamă-copil. Acest lucru distruge aspectul romantic al relației și poate cauza probleme.

În cele din urmă, lipsa de maturitate poate dăuna unei relații. Aceasta se poate manifesta prin diverse comportamente, de la izbucniri inexplicabile de furie până la detașarea de problemele cotidiene. Ambii parteneri trebuie să se implice și să facă un efort pentru a crește împreună și a fi buni unul pentru celălalt.

Abordând aceste probleme și lucrând la ele împreună, este posibil să se îmbunătățească relația și să se găsească fericirea.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu