7 tipologii de oameni care iti vor face viata mai grea – invata sa impui limite sanatoase

Există anumite tipuri de oameni care îți pot secătui energia fără să-ți dai seama. Mai ales dacă ești sensibil, după ce ai purtat o conversație cu cineva care posedă trăsăturile enumerate mai jos, te poți simți neliniștit și brusc epuizat.

Aceste persoane au dorința de a fi personajul principal nu doar în propria poveste, ci și în cea a tuturor celor din jurul lor. Să ai de-a face cu cineva care are o personalitate narcisistă, fie că este vorba de o prietenă, un coleg sau un presupus iubit, poate fi foarte dificil. Meritați să fiți actorul principal în propriul film, nu-i așa?

Aceste persoane par să fie întotdeauna înconjurate de un nor întunecat. Indiferent de circumstanțe, ele găsesc motive să se plângă sau să critice. Perspectiva lor negativă te poate influența și face ca propria ta perspectivă asupra vieții să devină gri. Este cu siguranță benefic să vă distanțați de această atitudine.

O persoană manipulatoare îți ignoră în mod repetat limitele și încearcă să te convingă să faci doar ceea ce vrea ea. Nu mai căutați scuze și recunoașteți când sunteți folosit. Nu ai nevoie de așa ceva în viața ta. Aceștia caută în mod constant atenție și încurajare, dar rareori oferă același sprijin în schimb.

Petrecerea timpului cu ei te lasă să te simți epuizat. Cea mai simplă soluție este să îi evitați cu totul. Pentru aceste persoane, viața este o competiție. Este dificil să ții pasul cu cineva care vrea mereu să demonstreze că este cel mai bun, fie că este vorba de prieteni sau de colegi.

Aceștia prosperă pe seama zvonurilor și a conflictelor, chiar dacă asta înseamnă să îi rănească pe alții sau să afecteze reputația. Nu te implica în jocurile lor, pentru că cei care te bârfesc vor bârfi și despre tine.

Nimic nu este niciodată suficient de bun pentru acești oameni, iar ei judecă aspru pe oricine se abate de la standardele lor nerealiste. A avea o astfel de persoană în viața ta te poate face să crezi că nu ești suficient de bun.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu