8 comportamente violente, mai putin cunoscute. Invata sa te feresti de ele

Violența într-o relație nu se referă doar la răul fizic. Există diferite tipuri de comportamente agresive care pot dăuna legăturii unui cuplu. Unele dintre aceste forme de violență nu sunt bine cunoscute, dar pot avea un mare impact asupra unei relații.

De exemplu, controlul finanțelor sau restricționarea accesului la bani poate fi o formă subtilă de abuz care afectează dinamica relației. Într-un parteneriat sănătos, deciziile financiare ar trebui să fie luate în mod transparent și în colaborare, mai degrabă decât prin control și lupte pentru putere.

Abuzul emoțional este o altă formă insidioasă de violență care poate trece neobservată. Acesta poate implica remarci sau acțiuni subtile care ciopârțesc stima de sine a unei persoane. Ignorarea cuiva, râsul de el sau manipularea emoțiilor sale sunt exemple de comportamente care pot afecta încet bunăstarea mentală a unei persoane.

Izolarea este un alt semnal de alarmă într-o relație. Este posibil ca partenerul tău să încerce să te țină departe de prieteni și familie sub pretextul că te protejează. Acest lucru vă poate face să vă simțiți singur și dependent de partenerul dvs. pentru orice, fără nicio cale de ieșire.

Gaslighting este o altă tactică de manipulare prin care cineva distorsionează realitatea pentru a vă face să vă îndoiți de voi înșivă. În era digitală de astăzi, hărțuirea online și monitorizarea excesivă a activităților dvs. online pot fi, de asemenea, forme de violență.

Partenerul dvs. vă poate controla fiecare mișcare, verificându-vă constant telefonul și dictându-vă unde mergeți și cu cine interacționați. Nu este vorba de a vă proteja, ci de a exercita putere asupra dumneavoastră. Este important să recunoașteți aceste semne de abuz și să luați măsuri pentru a vă proteja.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu