Trucuri pentru cele mai gustoase chifteluțe! De ce este bine să le congelezi!

Fiecare gospodină are micile ei secrete pentru a pregăti cele mai gustoase chifteluțe, dar noi am adunat câteva dintre cele mai simple trucuri pe care le poți folosi și tu. Sigur pe unele dintre ele nu le știai.

Cele mai gustoase chifeluțe vor fi întotdeauna cele făcute din carne de porc sau cel puțin așa considerăm noi, românii! Dacă vrei să gătești chifteluțe mai puțin grase, din carne de pasăre, avem câteva trucuri excelente pentru tine.

Folosește pâine înmuiată

Multe gospodine știu că este bine să folosești miez de pâine înmuiat în apă și bine stors în compoziția de chifteluțe. Pâinea face carnea mai pufoasă și mai crocantă, atunci când pui chifteluțele la prăjit.

3 legume pentru cele mai gustoase chifteluțe

Multe dintre noi știm deja că trebuie să adaugăm cartofi în chifteluțe, fie că sunt din carne de porc, fie că sunt din carne de pasăre. Dar cartofii nu se adaugă oricum, ci dați pe răzătoare, apoi bine storși de suc. Pe lângă cartofi, se mai adaugă morcovi și dovlecel tot pe răzătoare.

Aceste 3 legume au o textură specifică, se înmoaie la prăjit și fac cele mai gustoase chifteluțe. Legumele este bine să constituie aproximativ 30% – 40% din cantitatea compoziției.

Sosuri care pot fi adăugate în chifteluțe

Se știe că trebuie să pui pastă de roșii la acest preparat, pentru a căpăta o culoare frumoasă și un gust mai bun.

Dar, pe lângă sosul sau pasta de roșii, se mai pot adăuga câteva linguri de:

  • Sos picant
  • Muștar
  • Sos de soia
  • Ketchup

Verdețurile, absolut necesare!

Chifteluțele nu vor fi suficient de aromate dacă uiți de verdețuri. Poți adăuga pătrunjel, mărar, codițe de ceapă sau de usturoi verde și cimbru bine tocate și mărunțite.

Încearcă ciupercile

Cumpără ciuperci proaspete, toacă-le mărunt și adaugă-le în compoziția de chifteluțe. Vei fi surprinsă cât de bune și de aromate vor fi. Ciupercile se potrivesc de minune mai ales la chifteluțele din carne de pasăre, de pui sau de curcan.

Mici trucuri de preparare

Pentru a obține cele mai gustoase chifteluțe trebuie să ții cont și de modul lor de preparare. Nu este suficient să toci carnea și să amesteci ingredientele. Iată câteva trucuri ușoare pe care le poți folosi:

Toacă de două ori compoziția prin mașina de tocat. Ingredientele se vor amesteca mai bine și chifteluțele vor fi mai pufoase.

Adaugă ceapa, ciupercile și legumele după ce le-ai călit cu ulei. Așa vor fi mai gustoase, mai ales dacă pregătești chifteluțe din carne de pasăre care sunt mai fade.

Adaugă numai gălbenușuri, dacă vrei să ai chifteluțe mai pufoase.

Pregătește chifteluțele, formează buletele din carne și aranjează-le pe un platou care poate intra în congelator. Lasă chifteluțele să se întărească în congelator timp de 2 – 3 ore, apoi pune-le la prăjit sau la copt în cuptor. Vor fi mult mai fragede și suculente!

Articol util? Dă-l mai departe!