Aceasta este proteina pe care ar trebui să o consumi înainte de culcare pentru a-ți crește masa musculară

Proteinele sunt o parte fundamentală a alimentației unei persoane și au un efect determinant asupra unor procese precum creșterea sau scăderea greutății corporale sau a masei musculare.

De aceea, cantitățile și tipurile de proteine care sunt cel mai des consumate în cadrul alimentației obișnuite reprezintă unul dintre primii parametri pe care nutriționiștii îi modifică pentru a îmbunătăți anumite aspecte ale sănătății unui pacient.

De ce înainte de culcare este cel mai bun moment

Dacă obiectivul nostru, mai exact, este să câștigăm masă musculară, pe lângă consumul și tipul de proteine consumate zilnic, trebuie să ținem cont și de alți factori, cum ar fi tipul și cantitatea de exerciții fizice pe care le facem, orele și cantitatea de odihnă și chiar momentul din zi în care ingerăm proteine.

Conform Healthline, există o oarecare controversă științifică cu privire la consumul de proteine, dacă faptul că le iei imediat după exerciții fizice duce la câștiguri mai mari. Ceea ce pare să fie clar, însă, este că aportul de proteine înainte de a merge la culcare este benefic în acest sens.

Motivul pentru acest lucru se află în ritmurile circadiene, care nu sunt altceva decât ansamblul de procese ciclice din corpul nostru legate de alternanța dintre somn și veghe. Ca parte a acestor ritmuri, corpul nostru secretă o cantitate mai mare de hormon de creștere în timpul somnului.

Pentru ca acest lucru să se traducă într-o creștere a masei musculare, însă, organismul trebuie să primească materia primă a musculaturii, care sunt aminoacizii care alcătuiesc proteinele.

Dintre diferitele tipuri de proteine, cea mai potrivită pentru acest proces este cazeina, deoarece fiind o proteină cu eliberare lentă asigură disponibilitatea aminoacizilor pe tot parcursul odihnei.

Mai precis, un studiu publicat în revista de specialitate Journal of the International Society of Sports Nutrition conchide că aceste proprietăți sunt maximizate la sportivii adulți care consumă între 30 și 40 de grame de cazeină înainte de culcare și se antrenează dimineața înainte de micul dejun.

Cazeina, deși se poate găsi sub formă de supliment alimentar, se găsește în mod natural în produsele lactate și, în principiu, este de preferat să o consumați sub această formă.

Nu este recomandată pentru pierderea în greutate

Ceea de mai sus se aplică celor care caută în mod activ să își crească masa musculară, având grijă de toate aspectele rutinei în acest scop (inclusiv exercițiile fizice efectuate și orele de odihnă).

Atunci, consumul de cazeină imediat înainte de culcare este recomandat în unele cazuri, cum ar fi sportivii, persoanele care fac exerciții fizice zilnic sau persoanele în vârstă care nu sunt supraponderale.

Dar pentru persoanele supraponderale sau obeze, s-a demonstrat că mâncatul înainte de culcare crește nivelul de insulină în dimineața următoare, ceea ce poate crește creșterea în greutate. Prin urmare, pentru aceste persoane nu ar fi indicat să mănânce proteine chiar înainte de a merge la culcare.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu