Aceasta tehnica de comunicare iti imbunatateste relatiile si iti creste speranta de viata. Motivul este neasteaptat

Comunicarea eficientă este esențială pentru construirea unor relații puternice, care pot avea un impact pozitiv asupra sănătății noastre și chiar asupra speranței de viață. Cercetătorii au descoperit că persoanele din comunități fericite și unite tind să trăiască mai mult.

Pentru a deveni un bun comunicator, Charles Duhigg sugerează înțelegerea diferitelor tipuri de conversații: practice, emoționale și sociale. Discuțiile practice se învârt în jurul muncii, banilor și planurilor de viitor, în timp ce discuțiile emoționale se adâncesc în sentimente mai profunde cu persoane de încredere.

Conversațiile sociale sunt despre cunoașterea reciprocă, necesitând un echilibru între aspectele practice și cele emoționale. Pentru a îmbunătăți relațiile, ascultarea este esențială. Puneți întrebări semnificative, parafrazați răspunsurile celeilalte persoane și confirmați-vă înțelegerea.

Super-comunicatorii pun mai multe întrebări, în special despre valorile și convingerile oamenilor, ceea ce conduce la conversații mai profunde. Atunci când comunicați, fiți atenți la context.

Mesajele text nu au tonul și limbajul corpului, așa că gândiți-vă dacă un apel telefonic sau o întâlnire față în față ar fi mai potrivite pentru anumite discuții. În viețile aglomerate, este important să prioritizați conversațiile semnificative cu cei dragi.

Rezervarea de timp pentru discuții profunde poate consolida relațiile și spori bunăstarea generală. Prin stăpânirea acestor abilități de comunicare, puteți deveni un super-comunicator și vă puteți bucura de relații mai satisfăcătoare, ceea ce va duce în cele din urmă la o viață mai lungă și mai fericită.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu