Acesta este cel mai inspaimantator mod in care se manifesta anxietatea, conform unui studiu realizat pe 5000 de oameni

Anxietatea poate lua diferite forme și poate fi greu de recunoscut. Terapeutul Joshua Fletcher a realizat un sondaj pe 5000 de persoane pentru a identifica trăsăturile comune ale celor care suferă de anxietate. Studiul a constatat că unul dintre cele mai angoasante simptome este derealizarea sau depersonalizarea, cunoscută sub numele de DPDR.

Depersonalizarea te face să te simți deconectat de tine însuți, ca și cum gândurile și emoțiile tale sunt separate de tine. Derealizarea, pe de altă parte, poate face ca lucrurile să pară ireale, ca și cum ai fi într-un vis. Aceste senzații pot dura de la câteva ore la câteva luni, făcând dificilă concentrarea.

Această dificultate de concentrare poate avea un impact asupra sarcinilor zilnice și a relațiilor. Sentimentul de pierdere, de singurătate sau de neînțelegere poate agrava anxietatea și poate duce la depresie.

Dacă vă raportați la aceste experiențe, este recomandat să căutați ajutorul unui terapeut pentru un diagnostic corect și pentru a fi îndrumat pe calea spre recuperare.

De asemenea, puteți încerca tehnici de împământare atunci când vă confruntați cu episoade de DPDR. Tehnici precum concentrarea asupra sunetelor din jurul tău, atingerea solului, recitarea unei poezii sau meditația te pot ajuta să te reconectezi cu corpul tău și cu momentul prezent.

O metodă rapidă și eficientă de împământare este să vă scufundați fața sau mâinile în apă rece pentru a vă readuce atenția la corp în timpul unui episod de DPDR.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu