Aceste sfaturi profesionale pentru a evita orezul lipicios.

Dar, în orice caz, X nu își va găti niciodată orezul ca Y. X va avea tendința de a găti prea mult orezul, făcându-l lipicios. Pentru a ține pasul cu Y, el caută pe internet soluții pentru a evita orezul lipicios. La fel ca tine, care ești pe cale să citești restul articolului. Nu există niciun secret pentru a preveni orezul lipicios, totul ține de măiestrie și practică. Dar asta nu este tot.

Gătiți la cratiță.

Înainte de a găti orezul, nu uitați să îl clătiți. Acesta este un pas care nu trebuie neglijat. Pe măsură ce orezul se fierbe, el eliberează amidon. Da, aceasta este spuma albă care se formează și face orezul lipicios.

Pentru a evita această situație enervantă, „spălați” orezul, clătinând de câte ori este necesar până când apa devine limpede. Pe măsură ce vă clătiți boabele de orez, apa va deveni din ce în ce mai puțin salmastră.

Alegeți soiul potrivit pentru a găti.

Pentru a evita orezul lipicios, trebuie să alegeți soiul potrivit. Alegeți orezul cu cât mai puțin amidon posibil. Cu orezul special pentru risotto, este greu să obțineți rezultatul pe care îl căutați. Orezul fiert, orezul basmati și orezul cu bob lung ar trebui să se afle pe lista de cumpărături. Este un truc care se dovedește formidabil.

Un alt truc pentru a evita orezul lipicios este folosirea uleiului de măsline. Chiar la începutul gătitului, puteți turna o lingură de ulei de măsline în orez. Nu numai că veți adăuga o aromă deosebită preparatului, dar veți obține și un efect vizual eficient.

Orez și cartofi prăjiți, la revedere gogonele.

Este o tehnică care seamănă cu marea artă gastronomică. Mulți bucătari profesioniști aleg în mod deliberat să prăjească orezul înainte de a-l găti. Doar puțin înainte de a-l găti în apă.

Pentru a prăji ușor orezul, se ia o cratiță și se stropește cu ulei. Se lasă să se încălzească. Odată ajuns la temperatura potrivită, între 2 și 5 minute sunt suficiente pentru a prăji orezul. După ce acest pas este finalizat, continuați cu preparatul.

Orezul care nu se lipește este orez care este cântărit corespunzător.

Aceasta este gătitul de precizie. Ca și în cazul pastelor, trebuie să cântăriți și să măsurați. Nu turnați apa cu ochiul liber și nu gătiți tot pachetul de orez. Aveți grijă la risipă. Pentru o gătire ideală, citiți instrucțiunile de pe pachet.

În general, o persoană consumă în jur de 60 g de orez. Cu un pahar de măsurare, formula ar fi 6 pahare de apă pentru 1 pahar de orez. Pentru unele persoane, este vorba de 2 pahare de apă pentru 1 pahar de orez. Calculele dumneavoastră vor fi mai simple. Nu amestecați prea mult orezul, pentru că s-ar putea lipi.

Atenție la timpii de gătire.

Aceasta este baza pentru o gătire reușită a orezului. Orezul prea fiert este un fel de mâncare care riscă să aibă un gust neplăcut, în timp ce crește semnificativ indicele glicemic. Un cronometru va fi de neprețuit.

Atenție: orezul trebuie turnat în apă caldă, niciodată în apă rece, pentru că astfel se poate scoate tot amidonul pe care îl conține. Pentru o gătire corectă nu este necesar ca tigaia să fie acoperită. Dacă o faceți, orezul se va găti prea repede, cu mult înainte de timpul de gătire recomandat.

Cum se compensează orezul prea fiert?

Ce puteți face în această privință? Pentru a compensa orezul lipicios, există un truc foarte simplu: treceți vasul cu orez sub apă rece. Aceasta este o soluție radicală pentru a prinde orezul lipicios. Apa rece va încetini și apoi va opri procesul de gătire. Făcând un duș rece ajută, de asemenea, la eliminarea excesului de amidon. Și odată ce orezul a trecut prin apa rece, nu uitați să îl scurgeți fin.

Reîncălziți totul. Nu se pune problema să mai gătiți din nou. La foc foarte mic, cu doar puțin ulei și amestecând regulat, orezul se va încălzi treptat. A doua opțiune este să puneți orezul într-un cuptor preîncălzit, dar oprit.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu