Actrita Lili Reinhart a dezvaluit ca a fost diagnosticata cu alopecie in urma unui „episod major de depresie”

Lili Reinhart, actrița în vârstă de 27 de ani, cunoscută pentru rolul din „Riverdale”, a distribuit recent un videoclip pe TikTok în care a vorbit despre diagnosticul de alopecie, pe care l-a primit în urma unui episod depresiv major. În videoclip, Lili se află sub un aparat de terapie cu lumină roșie și împărtășește experiența ei cu fanii săi.

Ea a adăugat că terapia cu lumină roșie a devenit noul ei cel mai bun prieten, folosind hashtag-uri precum „alopecia” și „sănătate mintală” pentru a crește gradul de conștientizare. Potrivit MayoClinic, alopecia este o afecțiune care poate provoca căderea părului, fie pe scalp, fie pe întreg corpul, și poate fi temporară sau permanentă.

Ea poate apărea din cauza diferiților factori, cum ar fi ereditatea, schimbările hormonale, condițiile medicale sau procesul natural de îmbătrânire. Deși căderea părului afectează atât bărbații, cât și femeile, este deosebit de frecventă în rândul bărbaților.

Terapia cu lumină roșie a fost sugerată ca o opțiune de tratament care poate ajuta la stimularea creșterii și îngroșării părului, așa cum a fost raportat de Prevention. Lili a fost deschisă în legătură cu lupta ei cu depresia de-a lungul anilor.

Ea a vorbit despre faptul că s-a confruntat cu atacuri de panică de la o vârstă fragedă și a împărtășit că sănătatea ei mintală a avut mult de suferit în timp ce filma sezonul cinci din „Riverdale”.

Într-o povestire de pe Instagram din mai 2021, ea și-a exprimat sentimentul de înfrângere din cauza depresiei sale, dar i-a încurajat pe alții să acorde prioritate sănătății lor mintale și să aibă grijă de ei înșiși.

Ea a subliniat că sănătatea mintală a fiecăruia nu ar trebui să fie justificată pentru nimeni și a sfătuit să se înconjoare de influențe pozitive. În 2018, Lili a dezvăluit că și ea se luptă cu anxietatea și depresia. Ea a discutat despre atacurile sale severe de panică și despre modul în care terapia i-a oferit o nouă perspectivă asupra vieții.

Lili a împărtășit că depresia ei a devenit extremă după ce s-a mutat în Los Angeles la vârsta de 18 ani. Ea s-a simțit izolată și nu avea prieteni sau familie acolo, ceea ce i-a înrăutățit sănătatea mintală. În cele din urmă, și-a sunat mama și a decis să acorde prioritate bunăstării sale, căutând ajutor și sprijin.

Călătoria lui Lili în ceea ce privește sănătatea mintală servește drept memento că este esențial să ne prioritizăm bunăstarea mintală și să căutăm ajutor atunci când este nevoie. Prin deschiderea și împărtășirea ei, ea speră să îi sprijine pe alții care se pot confrunta cu provocări similare.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu