Adevarul despre sexul la menopauza, conform marturisirilor femeilor trecute de 50 de ani

Sexul la menopauză este o fază naturală prin care vor trece toate femeile. Atunci când o femeie trece 12 luni consecutive fără menstruație, ea a ajuns la menopauză, de obicei în jurul vârstei de 51 de ani.

În perioada premergătoare menopauzei, cunoscută sub numele de perimenopauză, care începe, de obicei, la mijlocul anilor 40, nivelurile hormonale fluctuează, provocând simptome precum perioade neregulate, bufeuri și libido scăzut. Simptomele menopauzei, cum ar fi uscăciunea vaginală, pot avea un impact asupra vieții sexuale a unei femei.

Unele femei se pot confrunta cu simptome intense care durează, în timp ce altele pot avea simptome mai ușoare, de scurtă durată. Scăderea estrogenului în timpul menopauzei poate duce la uscăciune vaginală, făcând sexul dureros.

Cu toate acestea, este important de reținut că multe femei pot avea în continuare o viață sexuală împlinită după menopauză. Există povești de la femei care au descoperit că sexul poate fi chiar mai bun după menopauză. Unele au raportat că s-au bucurat de cel mai bun sex din viața lor în această fază.

Multe femei atribuie acest lucru unui nou sentiment de încredere sexuală, unei experiențe sporite în relații și comunicare, unei dorințe de explorare și unei intimități sporite, deoarece copiii lor au crescut. În general, sexul la menopauză nu ar trebui să fie un tabu.

Prin împărtășirea experiențelor și învățarea de la alții, femeile pot găsi sprijin și pot descoperi avantajele pe care le poate aduce această etapă a vieții.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu