Alimente pe care sa le consumi la micul dejun pentru a combate anxietatea de dimineata

Vă treziți vreodată mai devreme decât vă așteptați, simțindu-vă stresat? Acest lucru se datorează faptului că hormonul cortizol, care este eliberat ca răspuns la stres, vă poate face să vă treziți prematur. În plus, atunci când vă treziți, glicemia este scăzută, ceea ce poate contribui la creșterea anxietății.

Gestionarea anxietății de dimineață se poate face prin reevaluarea responsabilităților și prin faptul că vă faceți timp pentru a lua un mic dejun echilibrat. S-a dovedit că anumiți nutrienți, cum ar fi zincul, magneziul, vitamina B și acizii grași omega-3, au efecte pozitive asupra sănătății creierului.

Avocado este o opțiune excelentă pentru micul dejun, care este bogat în grăsimi sănătoase și plin de nutrienți. Asocierea acestuia cu un strop de lămâie și un ou fiert poate oferi un început de zi delicios și echilibrat din punct de vedere mental.

Avocado este cunoscut pentru conținutul său ridicat de minerale și antioxidanți, ceea ce îl face un aliment antistres natural și eficient. Ouăle sunt un alt aliment complex care poate ajuta la combaterea anxietății matinale datorită aminoacizilor esențiali, care sunt benefici pentru creier.

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni convenabile, iaurtul este o alegere excelentă. Cercetările au arătat o legătură puternică între sănătatea intestinală și starea mentală, iar probioticele din iaurt pot ajuta la îmbunătățirea microbiomului tău și la promovarea relaxării.

Fulgii de ovăz sunt un aliment bogat în fibre care vă poate ajuta să vă simțiți sătul pentru mai mult timp și să vă ofere o stare de bine. Combinându-l cu iaurt și chefir vă va oferi o doză suplimentară de probiotice, iar adăugarea fructelor preferate îl poate face și mai delicios.

Somonul este un alt aliment bogat în nutrienți care ar trebui să fie inclus în dieta zilnică pentru a susține sănătatea creierului și a reduce anxietatea. Încercați să evitați să gătiți aceste alimente în unt și limitați excesul de sare sau zahăr.

Una dintre cele mai mari diferențe pe care le puteți face pentru a vă calma anxietatea este să luați în considerare renunțarea la cofeină dimineața. Cafeaua vă poate crește ritmul cardiac și vă poate face să vă simțiți agitat, ceea ce poate contracara efectele calmante ale celorlalte alimente menționate.

Prin încorporarea acestor alimente în rutina micului dejun și prin alegeri conștiente, vă puteți începe ziua într-o notă pozitivă și puteți gestiona mai bine anxietatea de dimineață.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu