Alimentul coreean care te ajuta sa scapi de grasimea de pe abdomen, imbunatateste memoria si scade riscul de diabet

Kimchi, un preparat tradițional coreean preparat prin fermentarea legumelor, este cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate. Se crede că îmbunătățește digestia și memoria. Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea Chung Ang din Coreea de Sud susține și mai mult aceste afirmații.

Studiul a implicat peste 115.000 de persoane și a constatat că cei care au consumat trei porții de kimchi pe zi aveau mai puține șanse de a fi obezi și aveau mai puțină grăsime abdominală. Studii anterioare au arătat că bacteriile benefice din kimchi au efecte anti-obezitate.

Cercetătorii coreeni au vrut să investigheze dacă un consum regulat de kimchi ar putea fi legat de o reducere a grăsimii abdominale și a obezității.

Aceștia au analizat date de la peste 115.000 de coreeni cu vârste de peste 40 de ani care au participat la studiul Health Examination, care s-a axat pe factorii genetici și de mediu pentru afecțiunile cronice. Participanților li s-a cerut să completeze chestionare despre obiceiurile lor de consum alimentar.

Ei au primit opțiuni pentru a indica cât de des consumau anumite alimente, inclusiv kimchi. Cercetătorii au măsurat înălțimea, greutatea, indicele de masă corporală și circumferința taliei pentru fiecare participant. Obezitatea abdominală a fost definită ca o circumferință a taliei de cel puțin 89 cm pentru bărbați și 84 cm pentru femei.

Rezultatele studiului au arătat că un consum moderat de kimchi a fost asociat cu o scădere a obezității. Cu toate acestea, consumul excesiv a dus la o creștere a excesului de grăsime. Consumul a până la trei porții de kimchi pe zi a fost legat de o scădere cu 11 procente a riscului de obezitate în comparație cu consumul unor porții mai puține.

În cazul femeilor, consumul a două până la trei porții de kimchi pe zi a dus la un risc cu opt procente mai mic de obezitate, în timp ce consumul a una până la două porții pe zi a fost asociat cu un risc cu șase procente mai mic de a avea un nivel ridicat de grăsime abdominală.

Cercetătorii au avertizat împotriva consumului excesiv de kimchi, deoarece cei care au mâncat mai mult de cinci porții pe zi aveau o greutate mai mare, o circumferință a taliei mai mare și erau mai predispuși la supraponderabilitate.

Aceștia au explicat că kimchi este bogat în sodiu, așa că este recomandat să îl consumați cu moderație pentru a vă bucura de beneficiile sale pentru sănătate. În concluzie, acest studiu susține ideea că un consum regulat de kimchi poate ajuta la reducerea riscului de obezitate și de grăsime abdominală.

Cu toate acestea, este important să consumați kimchi cu moderație, din cauza conținutului său de sodiu.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu