5 motive pentru care aloe vera este soluția miraculoasă pentru ten

Ce beneficii aduce aloe vera pentru ten? Aloe vera este cunoscută de mii de ani pentru proprietățile sale vindecătoare. Conține 99% apă, iar restul de 1% este o substanță care face minuni. De altfel, egiptenii numeau aloe vera „planta nemuririi”.

În cosmetică, aloe vera are numeroase utilizări și este printre preferatele dermatologilor atunci când vine vorba de îngrijirea pielii. În acest articol, îți prezentăm cinci motive pentru care aloe vera este o binecuvântare pentru ten.

1

Aloe vera este bogată în vitamine

Aloe vera pentru ten 01

Aloe vera conține polizaharide, care au proprietăți hidratante și antiinflamatoare, acționând ca o barieră de protecție pentru piele. Această plantă calmează mâncărimile și iritațiile și previne deshidratarea.

Compușii bioactivi din plantă sunt bogați în vitaminele A, B, C, D și E și în minerale precum magneziul, potasiul și zincul. Toate aceste substanțe contribuie la proprietățile vindecătoare ale plantei.

2

Beneficiile aloe vera pentru ten: Este ideală pentru arsurile solare

Aloe vera pentru ten 02

Gelul de aloe vera are proprietăți răcoritoare și face bine pielii expuse la soare pentru perioade îndelungate de timp. În general, seva plantei poate fi folosită pentru a reduce iritațiile și inflamațiile cauzate de soare, precum și eczemele. Pe lângă senzația de răcorire, planta hrănește pielea arsă cu vitamine și minerale.

3

Aloe vera este perfectă pentru îngrijirea de zi cu zi

Aloe vera pentru ten 03

Dacă ai o astfel de plantă acasă, posibilitățile de a o folosi sunt nenumărate. Dacă ai nevoie de o mască hidratantă, taie o frunză în două, pe lung, și aplică gelul din ea pe față.

Iar beneficiile aloe vera pentru ten nu se opresc aici: amestecat cu ulei de măsline și zahăr brun, gelul plantei poate fi folosit pentru exfoliere.

4

Combate coșurile și tratează acneea

Aloe vera pentru ten 04

Aloe vera este cunoscută pentru faptul că repară celulele epiteliale. De asemenea, proprietățile sale antifungice și antibacteriene o fac foarte eficientă în prevenirea apariției coșurilor și în tratarea acneei și rozaceei. Ea ajută și la vindecarea cicatricilor lăsate de acnee.

5

Aloe vera încetinește procesul de îmbătrânire a tenului

Aloe vera pentru ten 05

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, ne preocupăm tot mai mult de apariția ridurilor și observăm cum pielea își pierde din elasticitate. Frunzele de aloe vera conțin o sumedenie de antioxidanți, inclusiv beta-caroten, vitaminele C și E, care ajută la menținerea elasticității și fermității pielii. Nu este de mirare, așadar, că specialiștii recomandă aloe vera pentru ten.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu