Alopecia androgenetică la bărbați și femei: ce este și cum să o tratăm?

În societatea noastră, este obișnuit ca părul să fie puternic asociat cu atractivitatea unei persoane, așa că nu este surprinzător că mulți oameni sunt îngrijorați dacă observă semne de început de calviție.

Există multe motive pentru care o persoană poate avea o cădere a părului (de exemplu, boli precum anemia). Una dintre cele mai frecvente este alopecia androgenică.

Alopecia androgenică este chelia cauzată de hormonii sexuali masculini (androgeni), care sunt prezenți în corpul tuturor oamenilor, indiferent de sex (deși în cantități diferite: desigur, bărbații au mai mulți androgeni).

Acești hormoni au tendința de a face părul din centrul superior al capului mai gras, ceea ce sfârșește prin a-l „sufoca” într-un proces cunoscut sub numele de miniaturizare a foliculului de păr. Pentru a opri acest lucru, trebuie să folosim plante sau produse care să oprească androgenii și această tendință a părului de a deveni prea gras și de a cădea.

Există substanțe precum rădăcina de lemn dulce sau boswellia care, aplicate în fiecare zi la rădăcina părului (mai ales în partea centrală superioară a capului), ajută părul să se degreseze, să cadă din ce în ce mai puțin și chiar să-și recapete o parte din grosime.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu