Anxietatea de dinainte de nunta: este aceasta normala?

Anxietatea de dinaintea nunții este o experiență comună pentru multe persoane, dar poate fi și o oportunitate de dezvoltare personală. Terapeutul Sheryl Paul sugerează că această anxietate poate fi o șansă de a aborda convingerile adânc înrădăcinate și de a învăța cum să se conecteze cu sine.

Atunci când apare anxietatea, teama vă poate îndemna să fugiți sau să vă îndoiți de siguranța relației voastre. Cu toate acestea, gândirea rațională vă îndeamnă să înfruntați situația și să recunoașteți sprijinul iubitor al partenerului dumneavoastră.

Această anxietate provine adesea din experiențe din trecut, cum ar fi faptul de a avea părinți narcisiști sau neglijenți, ceea ce a dus la dezvoltarea unor convingeri limitative, cum ar fi sentimentul de nedemnitate sau așteptarea ca ceva rău să se întâmple.

Pe măsură ce vă apropiați de căsătorie, aceste traume din trecut pot reapărea, provocând sentimente de vulnerabilitate și teama de respingere. Este esențial să înțelegeți că partenerul dvs. nu este responsabil pentru rănile din trecut, dar că face parte din prezentul și viitorul dvs.

Comunicând deschis cu partenerul dvs. și, eventual, apelând la terapie pentru a lucra asupra nesiguranțelor, puteți aborda aceste temeri și vă puteți simți pregătiți să mergeți mai departe într-o nouă viață împreună.

Nu uitați, trecutul aparține trecutului, iar construirea unui viitor alături de partenerul ales de dumneavoastră implică asumarea responsabilității pentru sentimentele dumneavoastră și înțelegerea faptului că dețineți controlul asupra propriei fericiri.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu