Apa plată cu lămâie: moft sau sănătate curată?

Apa plată cu lămâie ar trebui inclusă în meniuri, atât este de populară și des comandată. Însă care e adevărul din spatele ei? O consumăm doar fiindcă este la modă, fiindcă pare sănătoasă sau pur și simplu e o variantă mai aromată a apei plate simple și fără gust?

Noi îți recomandăm să bei apă cu lămâie cu încredere, cât mai des. Te va ajuta să slăbești și este o modalitate sănătoasă să te menții în formă și să îți susții sistemul imunitar. Desigur că apa plată cu lămâie nu va face minuni singură, dacă din alimentația ta fac parte produsele de patiserie, pizza și zahărul în exces. Însă poate fi integrată cu succes într-un stil de viață sănătos.

Apa plată cu lămâie îți furnizează vitamina C

Conținutul de vitamina C din lămâi nu mai are nevoie de nicio prezentare.Chiar și câteva picături de suc sau o feliuță de lămâie reprezintă o sursă considerabilă de vitamina C. În plus, fiindcă acest nutrient nu poate fi stocat în organism, faptul că bei apă cu lămâie în mai multe momente ale zilei te ajută să asimilezi cantități mici, în mod constant.

E o sursă plăcută de hidratare

De ce să nu recunoaștem, uneori ne plictisim de gustul apei, în special având în vedere că trebuie să bem 2 litri în fiecare zi. Sucurile sunt mereu mai gustoase și ne e greu să rezistăm tentației. Lămâia adăugată în apă rezolvă parțial această problemă. Esența puțin acrișoară modifică gustul apei și ne permite să diversificăm. Ai observat că dacă bei apoi apă plată simplă, aceasta pare dulce? Apa cu lămâie e ideală și vara, fiindcă este mult mai răcoritoare decât alte lichide.

Reglează digestia și te scapă de disconfort

Deși acidă în mod normal, lămâia devine alcalină atunci când ajunge în stomac. PH-ul bazic reglează nivelul sucurilor gastrice, reduce balonarea și refluxul gastric. În plus, te poate ajuta să scapi de constipație sau diaree și te poate ajuta chiar și în tratamentul indigestiei.Mai multe studii au evaluat eficacitatea derivaților de citrice și a compușilor lor bioactivi împotriva H. pylori, a carcinomului gastric și a activității ureazei, sugerând că, fie singuri, fie în combinație cu antibiotice, lamaia si citricele in general ar putea reprezenta surse utile pentru a ajuta la eradicarea H. pylori și la evitarea infectiei acestora, precum si recidiva ulcerului gastric.

Apa plată cu lămâie este ideală și după o masă copioasă, fiindcă stimulează digestia și eliminarea toxinelor din organism, cât mai rapid. Astfel se asimilează doar nutrienții, nivelul colesterolului și glicemia fiind reglate.

Consumul de apă cu lămâie are beneficiile sale, dar în exces poate provoca unele efecte secundare dăunătoare. Prea multă apă cu lămâie pe stomacul gol sau un amestec prea concentrat pot duce, de asemenea, la arsuri la stomac și accentuarea simptomelor legate de reflux.

Te ajută să slăbești

Nu în ultimul rând și poate cea mai îmbucurătoare veste, lămâia te ajută să slăbești. Este un puternic detoxifiant, curăță rinichii, ficatul și colonul și favorizează eliminarea apei în exces. În plus, controlează senzația de foame dintre mese și poate completa o gustare ușoară.

În plus, iți suprimă pofta de mâncare si datorita faptului ca umple stomacul si hidrateaza bine iar la unii oameni, creierul poate confunda setea cu senzatia de foame. Lamaia contine si ppectinei – un tip de fibre care se găsește în lămâi, ce controleaza poftele incontrolabile sau senzația puternica de foame.Îți stimulează metabolismul. Suficinta apă (mai mult de 8,5 căni pe zi) vă va ajuta să vă stimulați metabolismul, cu până la 100 de calorii pe zi. Apa ajuta la imbunatatirea metabolismului cu pana la 30%, facand mai usoara pierderea in greutate prin simplul act de creștere a aportului de apă care aduce beneficii metabolismului.Limitează caloriile. Sucul de lămâie aproape că nu are calorii – doar 29 la 100 de grame. Un singur pahar de apă cu lămâie are mai puțin de 10 calorii, ceea ce o face o băutură favorabilă dietei pe care o poți savura aproape în voie.

Contine potasiu

Unul dintre cele mai vitale minerale, potasiul, joacă un rol în reglarea echilibrului fluidelor. Împreună cu sodiul, potasiul asigură suficientă apă pentru a menține funcțiile generale. Potasiul asigură un aport suficinet de oxigen in creier, stimulând funcția cognitivă și crește activitatea neuronală. În plus, dilată vasele de sânge din creier, prevenind accidentele vasculare.Mineralul neutralizează anumiți acizi din corpul dumneavoastră, împiedicând acizii să interfereze cu absorbția calciului. Datorită potasiului, oasele tale pot obține tot calciul de care au nevoie pentru a rămâne puternice.

Este important pentru funcționarea inimii si ajută la reglarea nivelului de sodiu. Nivelurile ridicate de sodiu pot duce la hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială. Consumând mai mult potasiu, reduceți riscul de hipertensiune arterială, prevenind încordarea inimii și uzura excesivă.

Lămâile sunt o sursă uimitoare a acestui macromineral vital, cu 138 mg de potasiu la 100 de grame de lămâie. Corpul tau are nevoie de aproximativ 3.500 mg de potasiu pe zi, asa ca adaugarea apei cu lamaie in dieta ta faciliteaza atingerea aportului zilnic de acest mineral.

Sustine o respirație proaspata

Respirația urat mirositoare este cauzată în principal de bacterii, fie în gură, gât sau tractul digestiv. Dacă ai respirație urât mirositoare, este un semn că există prea multe bacterii. Doar spălatul pe dinți nu va fi suficient pentru a rezolva problema. Va masca doar pentru puțin timp mirosul urât. Respirația urât mirositoare va reveni în cele din urmă.

Cu excepția cazului în care, desigur, găsești o modalitate de a ucide bacteriile care cauzează mirosurile, care este locul în care intervine lămâia. Lămâia este un antiseptic puternic capabil să omoare bacteriile care sunt responsabile pentru respirația urat mirositoare.

Acidul citric se poate uza la nivelul smalțului dinților tăi. Dacă vă bateți gura cu apă cu lămâie, așteptați câteva ore înainte de a vă spăla pe dinți. Sau pur și simplu periați înainte de a bea.

Combate inflamația

Apa cu lămâie este unul dintre cele mai bune alimente care luptă împotriva inflamației. Toate citricele – inclusiv portocalele, grapefruitele, mandarinele și lămâile – sunt pline cu vitamina C. Corpul dumneavoastră are nevoie de vitamina C pentru a produce colagen, o proteină care este folosită pentru a repara fiecare parte a corpului: piele, vasele de sânge, țesutul conjunctiv și chiar oasele tale. Mai multă vitamina C face mai ușoara regenerarea celulara.

Antioxidanții din lămâie sunt, de asemenea, agenți antiinflamatori puternici. Ele pot ajuta la reducerea edemelor, permițând astfel organismului dumneavoastră să repare orice țesut deteriorat. Pentru cei cu boli inflamatorii (cum ar fi artrita), apa cu lamaie poate fi o metoda simpla, dar extrem de eficienta pentru ameliorarea edemelor.Consumul regulat de apă cu lămâie scade aciditatea din organism și previne acumularea acidului uric din articulații. Îmbunătățește funcția enzimatică, stimulând ficatul și activând fluxul biliar, ceea ce ajută la emulsionarea și eliminarea toxinelor solubile în grăsimi.

Surse:Effectiveness ofCitrusFruits onHelicobacter pylori,Giuseppina Mandalari,*Carlo Bisignano,Santa Cirmi,andMichele Navarra, 2017

Articol util? Dă-l mai departe!