Aproape jumatate dintre barbatii tineri nu cunosc anatomia feminina si au informatii gresite despre orgasmul feminin, arata un nou stutiu

Cercetătorii de la Universitatea din Florida au realizat un studiu pentru a înțelege atitudinea tinerilor bărbați față de orgasmul feminin și cunoștințele lor despre organele genitale ale femeilor.

La studiu au participat 193 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, care au fost întrebați cu privire la modul în care înțeleg femeile să atingă orgasmul și la preferințele lor cu privire la diferite metode – penetrare, stimulare orală/manuală sau utilizarea unei jucării sexuale.

Rezultatele au arătat că jumătate dintre bărbați nu știau că femeile nu au orgasm doar prin penetrare. Mulți nu știau că clitorisul, o zonă extrem de sensibilă responsabilă pentru orgasmul femeilor, este situat în afara vaginului. Mai mult, un număr semnificativ credea că clitorisul este situat pe peretele frontal al canalului vaginal.

Cercetătorii au descoperit că bărbații care aveau cunoștințe mai bune despre clitoris și poziția acestuia erau mai predispuși să exprime un sentiment de masculinitate atunci când partenerele lor aveau orgasm în timpul sexului.

Mai exact, aceștia se simțeau mai împliniți atunci când partenera lor avea orgasm prin penetrare, în comparație cu alte metode. Studiul a evidențiat, de asemenea, un fenomen cunoscut sub numele de „orgasm-gap”, care se referă la disparitatea în ceea ce privește frecvența orgasmelor între partenerii heterosexuali.

Pentru bărbați, este comparativ mai ușor să atingă orgasmul în timpul sexului. Această diferență între parteneri subliniază importanța înțelegerii plăcerii femeilor și a abordării acesteia în cadrul întâlnirilor sexuale.

Studiul, publicat în Archives of Sexual Behavior, le-a cerut participanților să își imagineze că partenerii lor au orgasm prin diferite metode și apoi i-a întrebat despre sentimentul lor de masculinitate și încredere sexuală.

Bărbații care și-au imaginat partenerele având orgasm prin stimulare manuală/orală sau prin penetrare au declarat că se simt mai masculini și mai împliniți în comparație cu cei care și-au imaginat partenerele folosind un vibrator.

Cercetătorii au concluzionat că bărbații care posedă o mai bună înțelegere a clitorisului se simt mai masculini atunci când pot utiliza aceste cunoștințe pentru a-și ajuta partenerele să atingă orgasmul prin stimulare manuală sau orală.

În schimb, un bărbat cu cunoștințe extinse care s-a bazat pe un vibrator s-ar putea să nu se simtă la fel de masculin, deoarece ar putea percepe că vibratorul a jucat un rol mai important în atingerea orgasmului.

În concluzie, acest studiu subliniază importanța cunoștințelor bărbaților despre plăcerea femeilor și influența pe care o are asupra sentimentului de masculinitate și de împlinire în experiențele lor sexuale.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu