Aquagym: cât timp este nevoie pentru a vedea rezultatele?

Pe lângă faptul că este o modalitate eficientă de a pierde în greutate, poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea posturii, la întărirea mușchilor și la reducerea riscului de apariție a durerilor de spate și articulare. Dar cât timp este nevoie pentru a vedea rezultate cu aquagym?

Ce este aquagym?

Aquagym, cunoscută și sub numele de aerobic în apă, este o formă de exerciții care utilizează apa ca rezistență naturală pentru a oferi un antrenament cu impact redus. De obicei, se efectuează într-o piscină încălzită și implică mișcări precum ridicări de picioare, abdomene și presiuni pe picioare. Apa încălzită la o temperatură cuprinsă între 28 și 32 de grade Celsius îmbunătățește antrenamentul prin creșterea temperaturii corpului, ceea ce duce la o transpirație mai mare și la o ardere mai mare a caloriilor.

Cât timp este nevoie pentru a vedea rezultate cu aquagym?

Rezultatele aerobicului în apă nu sunt imediate și necesită timp și efort regulat. În general, vă puteți aștepta să vedeți rezultate vizibile după aproximativ opt săptămâni de aerobic în apă, cu trei ședințe de 45 de minute pe săptămână. Cu toate acestea, este important să rețineți că rezultatele pot varia în funcție de nivelul actual de fitness, de intensitatea exercițiilor pe care le faceți și de dieta dumneavoastră.

Cum te ajută aquagym să pierzi în greutate?

Aquagym este un exercițiu care arde calorii printr-o combinație de apă rece, mișcare de intensitate ridicată și exerciții de respirație. În medie, o persoană cu o greutate medie poate arde între 400 și 500 de calorii într-o sesiune de aerobic în apă de o oră. Mai mult, rezistența apei și natura de mare impact a aerobicului în apă înseamnă că puteți arde mai multe calorii într-un interval de timp mai scurt. Cu toate acestea, este important să subliniem că pierderea în greutate poate fi obținută doar dacă aerobicul acvatic este combinat cu o dietă echilibrată și un deficit caloric.

Ce mușchi lucrează aquagym?

Aerobicul în apă este un antrenament complet care implică multe grupe musculare. Printre mușchii implicați în aerobicul în apă se numără vițeii, fesele, șoldurile, hamstringii și cvadricepsul. Prin întărirea acestor mușchi, aerobicul în apă ajută la îmbunătățirea posturii și a stabilității articulațiilor, reducând riscul de a dezvolta dureri de spate și articulare.

Beneficiile aquagym

Aerobicul în apă are multe beneficii pentru sănătate, în plus față de pierderea în greutate. Iată doar câteva dintre beneficiile aerobicului în apă regulat:

Postura și mobilitatea îmbunătățită

Aquagym este un exercițiu cu impact redus, care nu pune presiune asupra articulațiilor. Prin întărirea mușchilor spatelui, a abdomenului și a picioarelor, poate contribui la îmbunătățirea posturii și a mobilității, reducând riscul de apariție a durerilor de spate odată cu vârsta.

Forță și fitness

Aquagym este un exercițiu aerobic care întărește mușchii și îmbunătățește condiția fizică generală. De asemenea, poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, reduce riscul de obezitate și scade tensiunea arterială.

Activitate distractivă și socială

Aquagym este o activitate sportivă distractivă care poate fi practicată cu prietenii sau în grup. Oferă o experiență diferită față de alte sporturi și poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a cunoaște oameni noi.

Sfaturi pentru a maximiza rezultatele aerobicului în apă

Pentru a obține cele mai bune rezultate de la aerobicul în apă, este important să țineți cont de anumiți factori:

Aquagym poate fi un mod eficient de a pierde în greutate doar dacă este combinat cu o dietă sănătoasă și echilibrată. Este esențial să creați un deficit caloric prin cheltuirea unei cantități de energie mai mari decât cea pe care o consumați prin hrană. Acest lucru permite organismului să apeleze la rezervele sale de grăsime și favorizează pierderea în greutate.

Frecvența și durata sesiunilor

Pentru a obține rezultate semnificative, vă recomandăm aqua aerobic de trei ori pe săptămână, timp de 45 de minute la fiecare ședință. Această frecvență vă permite să mențineți o activitate regulată și să ardeți un număr semnificativ de calorii.

Intensitatea exercițiilor fizice

Pentru a maximiza rezultatele aerobicului în apă, este important să creșteți treptat intensitatea exercițiilor. Acest lucru se poate face prin adăugarea de greutăți sau prin creșterea rezistenței apei.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu