Ardeți mai multe calorii mergând pe o bandă de alergare sau în aer liber?

În general, diferența de calorii arse între mersul pe o bandă de alergare și mersul în aer liber este minimă, dar există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont.

Mersul pe o bandă de alergare

Mersul pe o bandă de alergare poate fi ușor mai ușor, deoarece suprafața este uniformă și banda de alergare în sine ajută la propulsarea picioarelor înapoi. Pentru a crește dificultatea și a arde mai multe calorii, puteți regla înclinarea benzii de alergare pentru a simula o urcare a unui deal.

Mersul pe bandă rulantă este o formă populară de exerciții fizice cu o serie de avantaje. Puteți controla viteza și înclinarea benzii de alergare pentru a crea un antrenament personalizat. În plus, mersul pe bandă este mai blând pentru articulații decât mersul în aer liber, ceea ce îl face o alegere ideală pentru persoanele cu dureri sau leziuni articulare.

Pe de altă parte, poate fi plictisitor și monoton. Sunteți limitat la o sală de gimnastică, ceea ce poate face ca exercițiile fizice să fie mai puțin stimulative. Mai mult, rezistența și mediul constant al benzii de alergare pot să nu fie la fel de stimulative ca mersul pe jos în aer liber, ceea ce poate face ca exercițiile fizice să fie mai puțin motivante.

Marș în aer liber

Mersul în aer liber prezintă provocări variabile, cum ar fi schimbările de teren, pantele, curbele și condițiile meteorologice. Acești factori pot duce la o cheltuială de energie ușor mai mare decât mersul pe o bandă de alergare. Mai mult, mersul pe jos în aer liber poate ajuta la îmbunătățirea coordonării și a echilibrului, datorită adaptării constante la schimbările de teren.

Mersul pe jos în aer liber oferă o varietate de beneficii, inclusiv șansa de a vă bucura de natură, de a schimba peisajul și de a respira aer curat. În plus, mersul în aer liber poate arde mai multe calorii decât mersul pe o bandă de alergare, deoarece trebuie să lucrați împotriva elementelor, cum ar fi vântul și dealurile. De asemenea, mersul în aer liber poate fi mai ușor de încorporat în rutina zilnică, cum ar fi o plimbare în timpul pauzei de prânz sau o plimbare după serviciu.

Poate fi mai greu pentru articulații decât mersul pe o bandă de alergare, mai ales dacă mergeți pe un teren denivelat sau neuniform. Vremea poate fi, de asemenea, un factor limitativ pentru mersul în aer liber, deoarece condițiile meteorologice extreme pot face ca exercițiile fizice să fie dificile sau periculoase.

Cum arzi calorii atunci când mergi pe jos?

Mersul pe jos este o activitate aerobă, ceea ce înseamnă că folosește oxigenul pentru a produce energie. Atunci când mergeți, corpul dumneavoastră arde calorii pentru a produce energie. Cu cât mergeți mai repede și mai mult timp, cu atât ardeți mai multe calorii.

Cantitatea de calorii pe care o ardeți depinde de o serie de factori, inclusiv greutatea, vârsta, sexul, condiția fizică și intensitatea exercițiilor fizice. În general, cu cât sunteți mai greu, cu atât mai multe calorii ardeți atunci când mergeți pe jos. În mod similar, cu cât mergeți mai repede și mai mult timp, cu atât mai multe calorii ardeți.

Arzi mai multe calorii pe o bandă de alergare sau în aer liber?

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Sports Science and Medicine, mersul în aer liber arde cu aproximativ 5% mai multe calorii decât mersul pe o bandă de alergare. Cercetătorii au constatat că mersul în aer liber necesită mai multă energie pentru a depăși obstacolele naturale, cum ar fi dealurile și vântul.

Celelalte beneficii ale mersului pe jos

Pe lângă arderea caloriilor, mersul pe jos are multe alte beneficii pentru sănătate. Poate îmbunătăți circulația sângelui, poate stimula sistemul imunitar, poate reduce riscul bolilor de inimă și al diabetului, poate îmbunătăți sănătatea mentală și reduce stresul.

Mersul pe jos poate fi, de asemenea, o activitate socială, ceea ce vă poate ajuta să vă mențineți motivați și să faceți exercițiile fizice mai plăcute. Puteți merge împreună cu un prieten, cu un membru al familiei sau vă puteți alătura unui grup organizat de mers pe jos.

Sfaturi pentru a maximiza beneficiile mersului pe jos

  • Încercați să vă plimbați cel puțin 30 de minute pe zi, 5 zile pe săptămână.
  • Variați traseul de mers pe jos pentru a evita plictiseala.
  • Purtați încălțăminte confortabilă, de susținere, pentru a preveni durerile de picioare și de gambă.
  • Întindeți-vă înainte și după mers pentru a evita rănile.
  • Folosiți bețe de mers pentru a vă întări brațele și pentru a arde mai multe calorii.
  • Încercați să mergeți într-un ritm alert pentru a arde mai multe calorii.
Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu