Arzi mai multe calorii înotând în mare sau în piscină?

Nage și mer

Înotul în mare poate oferi avantaje fără precedent față de înotul în piscină. În primul rând, apa sărată este mai densă decât apa dulce, ceea ce înseamnă că înotătorii trebuie să depună mai mult efort pentru a se menține la suprafață. Mai mult, înotul în mare poate oferi rezistențe suplimentare, cum ar fi valurile și curenții, care necesită un efort mai mare pentru a menține viteza și stabilitatea. Valurile sunt deosebit de solicitante, deoarece oferă o rezistență suplimentară pentru fiecare mișcare a brațelor și picioarelor. Acest lucru înseamnă că organismul trebuie să lucreze mai mult pentru a menține un ritm constant.

În cele din urmă, condițiile de mediu pot fi mai dificile pe mare, ceea ce înseamnă că organismul trebuie să lucreze mai mult pentru a-și menține temperatura, ceea ce crește cheltuielile calorice. Apa sărată este mai rece decât apa din piscină, ceea ce înseamnă că organismul trebuie să cheltuiască mai multă energie pentru a menține o temperatură corporală constantă. Toate acestea pot crește cheltuielile calorice și fac din înotul în mare o opțiune mai atractivă pentru arderea caloriilor.

Nage en piscine

Înotul în piscină oferă un mediu mai controlat, cu condiții stabile și posibilitatea de a cronometra performanțele. Acest lucru înseamnă că înotătorii se pot concentra mai mult pe tehnica de înot pentru a-și îmbunătăți eficiența și viteza. Cu toate acestea, înotul în piscină poate fi mai puțin solicitant pentru mușchi, deoarece apa clorurată este mai puțin densă decât apa sărată, ceea ce înseamnă că înotătorii pot pluti mai ușor. În plus, înotătorii din piscină nu se confruntă cu rezistența externă, cum ar fi valurile sau curenții.

Cu toate acestea, este important să rețineți că înotul în piscină poate fi, de asemenea, o modalitate foarte eficientă de a arde calorii. Înotul în piscină poate fi foarte intensiv și vă permite să vă lucrați mușchii într-un mod foarte precis. Mai mult, faptul că vă puteți cronometra performanța vă poate ajuta să mențineți o intensitate constantă și să ardeți mai multe calorii.

Există o serie de mișcări de înot diferite care pot fi practicate în mare sau în piscină, fiecare oferind avantaje specifice. Înotul în stil liber, de exemplu, este cel mai comun și cel mai practicat în competiții. Acesta arde calorii și în același timp întărește mușchii din partea superioară și inferioară a corpului. În schimb, înotul la bras solicită mai mult mușchii picioarelor și ai coapselor. Fluturele este o cursă mai solicitantă, necesitând o mare forță musculară și coordonare. În cele din urmă, stilul spate este o cursă care utilizează mușchii spatelui și ai umerilor.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu