Care este cea mai buna metoda de a gestiona furia, potrivit unui nou studiu

Un studiu recent publicat în revista Clinical Psychology Review a constatat că simpla exprimare a furiei nu ajută la gestionarea eficientă a acesteia.

Cercetătorii au comparat activitățile care stimulează, cum ar fi să vorbești despre situația care te-a înfuriat sau să faci exerciții fizice, cu activități care diminuează stimularea, cum ar fi meditația și yoga.

Ei au analizat 154 de studii care au implicat peste 10.000 de participanți și au descoperit că activitățile de calmare au fost mai eficiente în gestionarea furiei. Studiul sugerează că, în loc să te descarci la un prieten, alegerea meditației poate fi mai benefică.

Dacă sunteți nou în meditație, începerea cu meditații ghidate vă poate ajuta să învățați cum să practicați eficient. Specialistul în meditație, Jade Weston, recomandă să vă puneți trei întrebări în timpul meditației: Unde este atenția mea? Cum mă simt acum? Care este intenția mea?

Răspunsul la aceste întrebări te poate ajuta să te simți mai prezent și mai conectat la moment. Experții sugerează că chiar și o scurtă sesiune de meditație de 15-20 de minute pe zi poate aduce rezultate pozitive. Vishen Lakhiani, un expert în meditație, recomandă să nu meditați mai mult de 20 de minute.

El menționează că chiar și unul până la trei minute de meditație pot produce rezultate remarcabile. Așadar, data viitoare când vă simțiți supărat, luați câteva minute pentru a medita singur. Acest lucru vă poate ajuta să faceți față emoțiilor intense și să preveniți escaladarea unor situații tensionate pe care le puteți regreta mai târziu.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu