Care sunt modalitățile rapide și ușoare de a scăpa de grăsimea abdominală?

În plus, oamenii de știință consideră că grăsimea abdominală se comportă ca o glandă, ducând la rezistența la insulină, care favorizează apariția diabetului.

Cum să pierdeți grăsimea abdominală

Dieta poate acționa în principal ca o măsură preventivă, dar pentru a pierde grăsimea abdominală existentă va trebui să faceți anumite tipuri de exerciții fizice. Antrenamentul cu greutăți este o modalitate bună de a pierde în greutate, deoarece știm că, după o sesiune de exerciții fizice, organismul continuă să ardă calorii. Este recomandabil să faceți o sesiune de antrenament de forță de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Ce tipuri de exerciții pot face pentru a pierde grăsime abdominală?

Exercițiile aerobice, adică exercițiile fizice pe o perioadă lungă de timp, sunt fundamentale pentru a topi grăsimile. Multe persoane și-au dezvoltat mușchii în zona abdominală, dar aceștia sunt ascunși de un strat de grăsime.

Exercițiile aerobice includ alergarea, înotul sau mersul pe bicicletă timp de cel puțin 1 oră, de preferință de mai multe ori pe săptămână. O altă opțiune este antrenamentul în intervale de intensitate ridicată (HIIT). După cum sugerează și numele, alternezi mișcări de intensitate ridicată cu perioade de odihnă în aceeași serie de exerciții. Studiile au arătat că această strategie arde de până la 9 ori mai multe calorii decât antrenamentul normal.

Exerciții abdominale specifice pentru a topi grăsimea abdominală

Binecunoscutele exerciții abdominale sunt recomandate în special pentru un abdomen plat și fără grăsime. Pe lângă faptul că întăresc mușchii din regiunea abdominală, aceste exerciții îmbunătățesc postura. Ele vă ajută să stați mai drept.

3 zone abdominale pe care să lucrezi

Abdomenul este alcătuit din mai mulți mușchi împărțiți în 3 secțiuni principale: superioară, inferioară și laterală (oblică). Indiferent de exercițiile pe care le alegeți, este important să lucrați toate cele 3 secțiuni ale abdomenului.

Câteva exemple de exerciții abdominale :

– Abdominalele superioare: în aceste exerciții, persoana se întinde pe spate cu picioarele ridicate și apoi își aduce spatele spre picioare. Puteți face aceste exerciții și cu brațele deschise sau puteți folosi o minge de plastic. Nu uitați să țineți întotdeauna regiunea lombară (partea inferioară a spatelui) lipită de podea.

– Abdominalele inferioare: în acest tip de antrenament, partea superioară a corpului este ținută nemișcată, iar picioarele sunt aduse spre corp. Există multe variante, cum ar fi ridicarea părții superioare a corpului și a picioarelor în același timp, atârnarea de o bară de brațe și lucrul picioarelor (aducerea lor spre partea superioară a corpului).

– Abdominale laterale. Pentru a întări acești mușchi abdominali, întindeți-vă pe spate, cu regiunea lombară bine stabilizată. Puneți-vă mâinile în spatele capului și aduceți genunchii până la coate. Apoi repetați mișcările ca și cum ați pedala pe bicicletă.

– Exerciții izometrice. Aceste exerciții sunt, de asemenea, foarte importante, deoarece întăresc regiunea abdominală și lombară. Un exemplu este „plank-ul”, cu persoana cu fața la stomac, cu greutatea pe antebrațe și picioare. Țineți poziția „plank” cât mai dreaptă timp de câteva minute, faceți o pauză și apoi repetați exercițiul de câteva ori.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu