Cât costă asigurarea de sănătate pe o lună în 2024? Câți bani trebuie să plătească românii fără venituri?

Românii fără venituri impozabile au opțiunea de a-și plăti singuri contribuțiile la asigurările de sănătate din 2024. Este important de reținut că, fără asigurare de sănătate, aceștia au acces doar la servicii medicale de urgență limitate.

În 2024, asigurarea de sănătate costă 1.980 de lei pentru o lună, iar dacă este plătită în ianuarie, acoperă întregul an. Termenul limită pentru plata la Fisc este 25 mai 2025. Cei care optează pentru asigurarea de sănătate datorează o contribuție calculată la 10% din suma echivalentă cu 6 salarii minime brute pe economie.

Printre documentele necesare pentru asigurarea de sănătate se numără completarea și depunerea la Fisc a declarației unice. Modelul declarației unice pentru anul 2024 nu a fost încă formalizat de ANAF. În prezent, salariul minim brut pe economie este de 3.300 de lei. Costul asigurării facultative de sănătate pentru o lună este de 1.980 de lei.

Asigurarea de sănătate este importantă pentru românii fără venituri impozabile, deoarece asigură accesul la servicii medicale de calitate. Ea asigură accesul la asistență medicală și contribuie la îmbunătățirea și prelungirea calității vieții acestora.

Deși asigurarea de sănătate nu este obligatorie în România, aceasta poate oferi siguranță financiară în caz de boală sau accident.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu