Ritmul frenetic al vieții din timpul săptămânii îi obligă pe mulți oameni să gătească toată mâncarea în aceeași zi și apoi să o depoziteze în frigider sau congelator și să o scoată puțin câte puțin pentru a o consuma.
Pentru că aceasta este o practică foarte frecventă, este indicat să se cunoască timpul aproximativ pe care fiecare dintre alimentele deja gătite îl va rezista în frigider, potrivit ghidului împărtășit de dieteticianul-nutriționist Fátima Japón pe contul său de Instagram.
Cât timp rezistă în frigider alimentele gătite
Aceasta este lista alimentelor gătite cu timpul estimat în care rezistă în frigider înainte de a se strica:
- Supe și ciorbe: 4-5 zile
- Mâncăruri de carne și pește înăbușite: 3-4 zile
- Oul fiert: 1 săptămână
- Legume: 3-5 zile
- Paste făinoase: 3-4 zile
- Conserve deschise: 4-5 zile
Văzând această listă, nutriționistul explică faptul că, dacă vă gândiți că o să vă ia mai mult timp decât cel indicat să o consumați, cel mai bine este să o păstrați în congelator și nu în frigider pentru a evita riscurile alimentare.