Cât timp rezistă în frigider aceste mâncăruri gătite?

Ritmul frenetic al vieții din timpul săptămânii îi obligă pe mulți oameni să gătească toată mâncarea în aceeași zi și apoi să o depoziteze în frigider sau congelator și să o scoată puțin câte puțin pentru a o consuma.

Pentru că aceasta este o practică foarte frecventă, este indicat să se cunoască timpul aproximativ pe care fiecare dintre alimentele deja gătite îl va rezista în frigider, potrivit ghidului împărtășit de dieteticianul-nutriționist Fátima Japón pe contul său de Instagram.

Cât timp rezistă în frigider alimentele gătite

Aceasta este lista alimentelor gătite cu timpul estimat în care rezistă în frigider înainte de a se strica:

  • Supe și ciorbe: 4-5 zile
  • Mâncăruri de carne și pește înăbușite: 3-4 zile
  • Oul fiert: 1 săptămână
  • Legume: 3-5 zile
  • Paste făinoase: 3-4 zile
  • Conserve deschise: 4-5 zile

Văzând această listă, nutriționistul explică faptul că, dacă vă gândiți că o să vă ia mai mult timp decât cel indicat să o consumați, cel mai bine este să o păstrați în congelator și nu în frigider pentru a evita riscurile alimentare.

Articol util? Dă-l mai departe!