Câte calorii arzi când înoți? Clasamentul celor mai consumatoare de energie înotând

Implică fiecare mușchi din corp și are multe beneficii pentru sănătate. Dar câte calorii arzi cu adevărat atunci când înoți? Este o întrebare pe care și-o pun mulți oameni, mai ales cei care caută să slăbească.

Factori care influențează cheltuielile calorice

Greutatea înotătorului

Greutatea unei persoane are un impact semnificativ asupra cantității de calorii pe care le arde în timpul activității fizice. Cu cât sunteți mai greu, cu atât mai multe calorii veți arde. Acest lucru se datorează faptului că organismul dumneavoastră trebuie să lucreze mai mult pentru a se mișca.

Sexul înotătorului

Sexul este un alt factor care influențează cheltuielile calorice. În general, bărbații ard mai multe calorii decât femeile atunci când înoată, la aceeași greutate. Acest lucru se datorează masei musculare mai mari la bărbați, care arde mai multe calorii decât grăsimea.

Vârsta înotătorului

Vârsta afectează, de asemenea, cheltuielile calorice. Pe măsură ce îmbătrânim, cheltuielile energetice scad. Acest lucru se datorează în parte faptului că masa musculară tinde să scadă odată cu vârsta, ceea ce reduce rata metabolică bazală.

Intensitatea și durata efortului

Intensitatea și durata efortului sunt alți doi factori importanți care determină numărul de calorii pe care le ardeți în timpul înotului. Cu cât înotați mai intens și mai mult timp, cu atât ardeți mai multe calorii.

Tipul de înot

Tipul de înot pe care îl faceți poate influența, de asemenea, cantitatea de calorii pe care o ardeți. Iată o listă cu cele mai populare tipuri de înot și arderea aproximativă a caloriilor:

Fluture: Fluturele este stilul care arde cele mai multe calorii. Este, de asemenea, cel mai dificil de stăpânit. O sesiune de 30 de minute de fluture poate arde până la 380 de calorii.

Braț: Brațul este o altă mișcare de ardere a caloriilor. O sesiune de 30 de minute de brasardă poate arde aproximativ 340 de calorii.

Crosul frontal: Crosul frontal este o mișcare rapidă și eficientă care arde multe calorii. O sesiune de 30 de minute de crawl poate arde în jur de 200 de calorii.

Înotul pe spate: Înotul pe spate este o mișcare confortabilă care arde mai puține calorii decât alte mișcări. O sesiune de 30 de minute de înot cu spatele poate arde aproximativ 200 de calorii.

Variază-ți loviturile pentru a maximiza cheltuielile calorice

Pentru a obține cele mai bune rezultate în ceea ce privește arderea caloriilor, este recomandabil să variați tipurile de înot. Schimbarea loviturilor vă permite să lucrați toate părțile corpului în același mod, ceea ce vă poate ajuta să ardeți mai multe calorii.

Ritmul, intensitatea și diviziunile: cei mai buni aliați pentru cheltuielile energetice

Pe lângă faptul că vă puteți varia mișcările, vă puteți juca și cu ritmul și intensitatea pentru a vă optimiza arderea caloriilor. Ca și în cazul alergării, antrenamentul divizat este o opțiune interesantă pentru a arde mai multe calorii atunci când înotați.

Calculați numărul de calorii arse prin înot

Există instrumente online care vă pot ajuta să estimați numărul de calorii pe care le ardeți în timp ce înotați. Cu toate acestea, este important să rețineți că aceste calcule sunt aproximative și pot varia în funcție de mulți factori, inclusiv de rata metabolică bazală.

Înot pentru o figură sculptată

Pe lângă arderea caloriilor, înotul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă tonifia și sculpta corpul. Implică toate grupele majore de mușchi și vă poate ajuta să obțineți o siluetă mai subțire.

Importanța unui stil de viață sănătos

Pentru a maximiza beneficiile înotului, este esențial să adoptați un stil de viață sănătos. Acest lucru include o dietă sănătoasă și echilibrată și un stil de viață activ.

Înotul este o activitate sportivă completă care vă poate ajuta să ardeți calorii și să vă îmbunătățiți condiția fizică. Cu toate acestea, numărul de calorii pe care le ardeți în timp ce înotați depinde de mai mulți factori, inclusiv de greutate, sex, vârstă, intensitatea înotului și tipul de înot pe care îl faceți. În cele din urmă, cheia este să găsiți o rutină de înot care să vi se potrivească și care să vă placă, astfel încât să o puteți menține pe termen lung.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu