Câte squats pe zi pentru o figură perfectă?

Dacă visezi la o talie subțire și la fese tonifiate, fără îndoială că ai auzit de ghemuituri – exercițiul de bază pentru tonifierea și întărirea părții inferioare a corpului. Dar câte ghemuituri trebuie să faci pe zi pentru a obține rezultate notabile?

Squats: o prezentare generală

Squats sunt o formă de exercițiu care oferă multe beneficii fizice și mentale.

 • Ghemuiturile întăresc și stabilizează partea inferioară a corpului, mușchii de bază și cei ai spatelui. Ele îmbunătățesc echilibrul muscular, reducând riscul de accidentare în timpul activităților zilnice sau al sporturilor.
 • Acestea promovează flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor șoldurilor, genunchilor, gleznelor și coloanei vertebrale.
 • De asemenea, genuflexiunile stimulează metabolismul și îmbunătățesc capacitatea de ardere a grăsimilor, ceea ce le face un exercițiu ideal pentru cei care doresc să piardă în greutate sau să-și remodeleze partea inferioară a corpului.
 • Ghemuiturile cresc producția de endorfine, hormonii fericirii care ne fac să ne simțim bine.
 • Acestea necesită concentrare și atenție pentru a fi executate corect, ceea ce poate ajuta la limpezirea minții și, în același timp, la întărirea corpului.
 • În plus, squats poate fi făcut oriunde, fără echipament special – tot ce ai nevoie este tu însuți!

Câte squats pe zi pentru o figură perfectă?

Numărul de ghemuiri pe care ar trebui să le faceți pe zi depinde de o serie de factori, inclusiv de nivelul de fitness și de obiectivele personale. Cu toate acestea, în general, se recomandă să începeți cu 20 de ghemuiri pe zi timp de o săptămână pentru a permite corpului dvs. să se adapteze la acest exercițiu. Odată ce vă simțiți confortabil cu acest lucru, puteți crește treptat până la 50 de ghemuituri pe zi și chiar până la 100 de ghemuituri pe zi, dacă doriți rezultate mai rapide și mai vizibile.

Cheile pentru squats de succes

Pentru a profita pe deplin de beneficiile squats, este esențial să le faceți corect. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta:

 1. Adoptați o postură bună: Începeți să stați în picioare cu picioarele ușor mai late decât lățimea șoldurilor. Asigurați-vă că degetele de la picioare sunt ușor întoarse spre exterior. Când vă coborâți pentru a face o ghemuire, îndoiți ușor trunchiul în față și împingeți șoldurile spre peretele din spatele dumneavoastră.
 2. Concentrează-te asupra formei: În timp ce cobori în ghemuit, împinge genunchii peste degetele de la picioare. Păstrați-i aliniați cu picioarele și gleznele în timp ce vă mișcați în sus și în jos.
 3. Mențineți tensiunea în mușchii de bază: Păstrați o tensiune constantă în toți mușchii de bază în timpul fiecărui ghemuit. Acest lucru crește stabilitatea și asigură o tehnică corectă.
 4. Adoptați o bună tehnică de respirație: Respirați adânc înainte de a vă coborî în poziția ghemuit, apoi expirați când vă întoarceți în sus.
 5. Vizualizează succesul: Înainte de a începe fiecare serie de ghemuituri, vizualizează-te făcând repetări perfecte cu o formă bună. Acest lucru vă poate ajuta să accelerați rezultatele.

În concluzie, genuflexiunile sunt o modalitate excelentă de a tonifia și sculpta partea inferioară a corpului. Cu toate acestea, trebuie să fie făcute corect și regulat pentru a obține rezultate. Așa că puneți-vă echipamentul de gimnastică și începeți să vă ghemuiți!

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu