Ce alimente ne ajută să contracarăm diareea?

Diarreea poate apărea din diverse motive. De la intoleranța la un anumit tip de alimente până la acțiunea unui agent infecțios care provoacă gastroenterită. Cea mai mare problemă este deshidratarea, care poate fi periculoasă dacă durează prea mult sau dacă afectează persoanele în vârstă. Prin urmare, ceea ce putem face este să ne bazăm pe anumite alimente.

Orezul alb fiert ajută tractul digestiv să se odihnească

Una dintre cele mai bune recomandări pentru a contracara diareea este orezul alb fiert. Un produs simplu, ușor, care vă va face bine. Optarea pentru acest aliment va ajuta la asigurarea unui repaus al tubului digestiv pentru a recupera, încetul cu încetul, din ceea ce provoacă diareea, deoarece nu provoacă iritații.

Supa de paste și morcovii fierți ajută la refacere

Un alt aliment ideal pentru a contracara diareea este supa de paste în care puteți adăuga morcovi fierți. Din nou, acestea sunt alimente foarte curate, care nu ar trebui să fie prea condimentate, deoarece tractul digestiv este foarte sensibil. Consumul unui produs picant sau bogat în lactoză (lapte sau iaurt) poate accentua diareea, ducând la o deshidratare și mai mare.

Alegeți pește alb și carne slabă, cum ar fi puiul

Peștele alb și puiul sunt proteine interesante de consumat atunci când suferiți de diaree. Din nou, acestea nu provoacă iritații, ajută digestia și ajută organismul să absoarbă o parte din nutrienții lor. În cazul diareei, ceea ce se întâmplă este că aceasta poate fi avertismentul unei probleme de absorbție care poate fi ameliorată datorită consumului acestor produse.

Cel mai bun fruct pentru diaree este mărul

În ciuda varietății mari de fructe disponibile pe piață, mărul este unul dintre cele recomandate. Cu toate acestea, ar trebui să îl consumăm fără pieliță, deoarece conține fibre, iar acest lucru nu ne interesează în condițiile în care nu putem evita să mergem la toaletă de mai multe ori într-o perioadă scurtă de timp. Opțiunea preferată este să îl consumați ras.

Pâinea albă este permisă

Pâinea poate părea o opțiune riscantă dacă suferiți de diaree severă. Cu toate acestea, este ideal dacă încercați să obțineți o anumită acțiune astringentă datorită alimentelor alese pentru dieta dumneavoastră. O bucată de pâine sau chiar pâine prăjită care nu conține fibre este o alegere excelentă. Progresiv, diareea se va ameliora.

Un ou fiert este un aliment bun într-o dietă astringentă

Ultimul dintre alimentele care ne pot ajuta să contracarăm diareea este oul fiert. Aceasta poate însoți orezul alb pe care l-am pregătit sau chiar supa cu paste. Aceasta este o alternativă care este plină de vitamine și minerale care vor permite organismului nostru să se simtă din ce în ce mai bine. Diareea va dispărea curând.

Când apare diareea, este important să renunțați la dulciuri, alimente prăjite, mezeluri și grăsimi și să alegeți alimentele care sunt expuse. Acestea vor face parte dintr-o dietă mult mai curată pe care va trebui să o menținem câteva zile, chiar dacă diareea s-a ameliorat. Tractul nostru digestiv va fi în continuare iritat, iar consumul de alcool sau ciocolată poate face ca diareea să revină din nou.

În plus față de toate cele de mai sus, nu trebuie să uităm să ne hidratăm. Dacă este necesar, putem seta o alarmă pentru a bea apă la fiecare oră. În cazul diareei, pierdem multe lichide și acest lucru se poate agrava, în special la persoanele în vârstă și la copii. Băuturile izotonice nu sunt necesare. Singurul lichid recomandat este apa, care ne va asigura hidratarea pe care am pierdut-o.

Articol util? Dă-l mai departe!