Ce este „metoda scandinava de a dormi” si de ce iti poate imbunatati relatia

Metoda scandinavă de a dormi a câștigat popularitate pe rețelele de socializare, oamenii susținând că le îmbunătățește calitatea somnului și relațiile. Această metodă presupune înlocuirea unei plăpumi mari, împărțită de ambii parteneri, cu două plăpumi mai mici, permițând fiecărei persoane să aibă propria plapumă.

Potrivit Dr. Veronika Matutyte, specialist în somn, această metodă întruchipează conceptul scandinav de „lagom”, care înseamnă echilibru și moderație. Ea prioritizează confortul individual fără a compromite intimitatea comună.

Prin reducerea tulburărilor și a tensiunii subconștiente, cuplurile se simt adesea mai odihnite și au parte de interacțiuni mai bune în timpul zilei. Pe lângă îmbunătățirea relațiilor, metoda scandinavă oferă, de asemenea, beneficii precum o mai bună calitate a somnului, autonomie în preferințele de somn și o stare de spirit mai bună.

Dr. Matutyte subliniază faptul că calitatea somnului afectează în mod direct funcția cognitivă și stabilitatea emoțională. Făcând mici schimbări, cum ar fi utilizarea de cuverturi separate, persoanele pot îmbunătăți semnificativ mai multe aspecte ale vieții lor.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu