Ce exerciții pilates sunt cele mai eficiente pentru pierderea în greutate?

Ajută la îmbunătățirea posturii, la întărirea mușchilor abdominali, la creșterea flexibilității și la promovarea unei mai bune respirații. Dar este cu adevărat eficient pentru pierderea în greutate?

În primul rând, să facem cunoștință cu experții noștri: Gabbi Berkow, dietetician și instructor de Pilates, și Jacquelyn Brennan, instructor de Pilates și co-fondator al Pilates + Coffee din Chicago.

Potrivit lui Jacquelyn Brennan, Pilates ar trebui să fie o parte integrantă a rutinei tale de îngrijire de sine. Ea explică: „Cu toții avem nevoie să ne mișcăm mai mult coloana vertebrală, să ne mișcăm articulațiile în toate direcțiile și toată lumea trebuie să respire mai bine”. Pilates poate contribui la pierderea în greutate prin promovarea unei cheltuieli zilnice mai mari de calorii.

Ce tip de Pilates este cel mai bun pentru pierderea în greutate?

Potrivit lui Gabbi Berkow, nu există neapărat un tip de Pilates care să fie mai bun decât altul pentru pierderea în greutate. Pilates clasic, cunoscut și sub numele de Romana Pilates, este cel mai des practicat. Cu toate acestea, există și alte variante inspirate de Pilates care pot fi la fel de eficiente.

Cheia pentru pierderea în greutate este să găsiți un instructor competent care se concentrează pe mișcări sigure și vă provoacă. Gabbi Berkow subliniază, de asemenea, importanța de a vă asigura că ora de Pilates este un antrenament real și nu doar o serie de întinderi lente și ușoare. Pentru a avea un impact asupra pierderii în greutate, Pilates trebuie să contribuie la cheltuielile zilnice totale de calorii.

Exerciții Pilates pentru mușchii abdominali

Exercițiile Pilates sunt renumite pentru eficiența lor în întărirea mușchilor abdominali. Unul dintre cele mai populare exerciții este faimoasa „Sută”. Acest exercițiu constă într-o serie de 100 de fandări ale brațelor în timp ce țineți picioarele la un unghi de 45 de grade. Acesta ajută la întărirea mușchilor abdominali și la arderea caloriilor.

Exerciții Pilates pentru picioare

Exercițiile Pilates pot contribui, de asemenea, la pierderea în greutate prin întărirea mușchilor picioarelor. Unul dintre exercițiile recomandate este „Single Leg Circles”. Acesta este o serie de cercuri efectuate cu un picior întins, în timp ce celălalt rămâne pe podea. Acest exercițiu întărește mușchii picioarelor, arde calorii și tonifică coapsele.

Exerciții Pilates pentru spate

Pilates oferă, de asemenea, exerciții care sunt benefice pentru întărirea spatelui și îmbunătățirea posturii. Un astfel de exercițiu este „Scufundarea lebedei”, care presupune extinderea corpului în spate în timp ce se mențin brațele drepte. Acest exercițiu întărește mușchii spatelui și ajută la arderea caloriilor.

Pilates vă poate ajuta să vă puneți în formă?

Deși nu veți ieși transpirat de la o oră de Pilates așa cum ați face-o după o oră de HIIT, fiecare sesiune de Pilates este un antrenament total al corpului. Gabbi Berkow explică faptul că fiecare mișcare angajează fiecare mușchi din corpul tău, lucrând la forță, flexibilitate și control mental. Ca urmare, Pilates vă poate ajuta să vă puneți mai în formă și să vă îmbunătățiți condiția fizică generală.

Pilates este, de asemenea, o completare excelentă a altor activități fizice, deoarece ajută la întărirea corpului, reducând în același timp riscul de accidentare. O postură mai bună, o mai mare flexibilitate și o mai mare amplitudine a mișcărilor dobândite prin Pilates pot fi, de asemenea, benefice pentru succesul în alte activități sportive.

Pilates te poate ajuta să pierzi grăsime de pe burtă?

Lucrul cu abdomenul este un aspect important al Pilates și poate ajuta la întărirea acestei părți a corpului. Cu toate acestea, este important să subliniem că nu puteți pierde grăsime la nivel local. Pilates vă poate învăța cum să vă angajați corect mușchii abdominali și să vă tonifiați burta, dar pentru a obține o definiție mai vizibilă este necesar să reduceți și grăsimea corporală generală printr-o dietă echilibrată și o reducere a alimentelor procesate.

Câtă greutate poți pierde cu Pilates?

Nu există o cifră exactă pentru pierderea în greutate cu Pilates, deoarece aceasta depinde de mulți alți factori, cum ar fi somnul, stilul de viață și obiceiurile alimentare. Cu toate acestea, Pilates oferă mult mai multe beneficii decât simpla pierdere în greutate. Acesta reduce stresul prin promovarea unei mai bune respirații, ceea ce poate contribui la scăderea nivelului de cortizol și la reducerea stresului. Faptul că vă simțiți mai bine din punct de vedere mental și fizic vă poate încuraja, de asemenea, să aveți mai multă grijă de corpul dumneavoastră în ansamblu.

Pentru a profita pe deplin de beneficiile Pilates, trebuie să practicați în mod regulat și să combinați diferite tipuri de Pilates. De asemenea, este important să lucrați cu un instructor calificat pentru a vă asigura că mișcările sunt efectuate în siguranță și în mod eficient. Înainte de a începe orice program de exerciții fizice, este întotdeauna recomandabil să consultați un profesionist din domeniul sănătății pentru a verifica dacă Pilates este potrivit pentru condiția dumneavoastră fizică.

Pilates este un instrument puternic pentru a vă atinge obiectivele de fitness și de pierdere în greutate, așa că încercați-l astăzi!

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu