Ce inseamna cand un barbat te striga pe nume

Atunci când interacționăm cu ceilalți, folosim adesea porecle, interjecții sau forme generale de adresare precum „hei” sau „ce mai faci?”. Așadar, atunci când cineva ni se adresează pe nume, ne poate face să ne simțim unici și apreciați, chiar dacă nu este vorba de un prieten apropiat sau de un membru al familiei.

Acest sentiment este accentuat atunci când un bărbat te strigă pe nume, mai ales în situațiile în care nu vă cunoașteți bine sau sunteți la primele întâlniri. Faptul că ceilalți ne strigă pe nume este un semn de respect și de interes față de noi. Arată că persoana respectivă ne apreciază opinia, caută aprobarea noastră sau chiar ne place.

Amintirea și folosirea numelui cuiva este o abilitate socială subliniată de Dale Carnegie, autorul cărții „Cum să câștigi prieteni și să influențezi oamenii”. Servește ca modalitate de a arăta apreciere și de a crea legături.

Dacă un bărbat vă repetă numele după ce a fost prezentat, este probabil că încearcă să se implice cu dumneavoastră și să dezvolte potențial o prietenie sau mai mult în timp. Dacă îți folosește frecvent numele în timpul conversațiilor, este posibil ca el să încerce să te facă să te simți specială sau să își arate afecțiunea față de tine.

În ciuda motivelor din spatele acestui comportament, acesta indică, în general, o intenție pozitivă și prietenoasă din partea persoanei respective.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu