Ce părți ale corpului sunt implicate în aquagym?

Aquagym a devenit un sport foarte popular în ultimul deceniu. Acesta oferă un compromis perfect între sport și relaxare, permițându-vă să vă bucurați de beneficiile apei în timp ce vă tonificați corpul.

De ce să alegeți aquagym?

Unul dintre beneficiile majore ale aquagym-ului este senzația de masaj pe tot corpul datorită contactului cu apa. Această senzație plăcută elimină durerea și senzația de luptă în timpul exercițiilor fizice. Mai mult, în apă, corpul nostru cântărește doar o treime din greutatea pe uscat, ceea ce reduce considerabil impactul asupra mușchilor și articulațiilor. În ciuda acestui fapt, apa oferă o rezistență care forțează mușchii să lucreze mai mult. Prin urmare, aquagym vă permite să vă dezvoltați musculatura de două ori mai repede, reducând în același timp la minimum riscul de accidentare.

Beneficiile aquagym

Aerobicul în apă este un sport complet care implică multe grupe musculare și oferă numeroase beneficii pentru sănătate și frumusețe. Iată o trecere în revistă a principalilor mușchi lucrați de aquagym:

Aquagym ajută la tonifierea mușchilor abdominali, care sunt compuși din diferite straturi musculare, cum ar fi mușchii drepți abdominali, oblici externi și interni și mușchii transversali abdominali. Acești mușchi sunt utilizați în timpul flexiei și rotației trunchiului. Prin practicarea regulată a aquagym-ului, puteți obține un abdomen plat și musculos.

Practicarea aerobicului acvatic poate, de asemenea, să vă întărească fesele. Mișcările efectuate în apă stimulează mușchii feselor, tonificându-i și făcându-i mai fermi. Rezultatul este un fund mai bine conturat și mai sculptat.

Aerobicul în apă implică, de asemenea, coapsele. Exercițiile efectuate în apă dezvoltă mușchii cvadricepsului din partea din față a coapsei și mușchii ischiogambieri din spatele coapsei. Acești mușchi ajută la flexarea piciorului și la extensia coapsei.

Brațe și spate

Aquagym este, de asemenea, benefic pentru mușchii brațelor și ai spatelui. Mișcările efectuate în apă vă permit să lucrați mușchii umerilor, brațelor și spatelui, cum ar fi trapezul, latissimus dorsi, romboizii și mușchii gambei. Acești mușchi sunt responsabili de mișcarea brațelor și a umerilor, de menținerea posturii și de protejarea coloanei vertebrale.

Circulația sângelui și ritmul cardiovascular

Pe lângă beneficiile estetice, aquagym îmbunătățește și circulația sângelui și ritmul cardiovascular. Mișcările efectuate în apă favorizează circulația sângelui și întăresc sistemul cardiovascular. În plus, aerobicul în apă vă oferă o adevărată senzație de relaxare.

Alegerea unui program de aquagym adaptat nevoilor dumneavoastră

Aquagym poate fi practicat în diferite tipuri de centre, cum ar fi cluburile sportive, piscinele municipale, centrele acvatice și centrele de talasoterapie. Pentru a profita din plin de beneficiile aquagymului, se recomandă să urmați două sau trei cursuri pe săptămână. Există, de asemenea, diferite tipuri de aquagym, cum ar fi Aquagym, Aquarelax, Aquastretching, Aquastep, Aquaboxing și AquaPower. Este important să alegeți tipul de aquagym care se potrivește cel mai bine nevoilor și obiectivelor dumneavoastră.

Aquagym este accesibil tuturor, indiferent de vârstă sau condiție fizică. De asemenea, este potrivit pentru femeile însărcinate, persoanele în vârstă, persoanele supraponderale și persoanele cu dizabilități. Datorită intensității scăzute și rezistenței apei, aquagym vă permite să faceți exerciții ușoare, protejându-vă în același timp articulațiile.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu