Ceaiul de ghimbir, studiile care demonstrează efectele uimitoare ale acestuia

Care sunt efectele ceaiului de ghimbir asupra sănătății și ce dovezi științifice stau în spatele acestora?

Ghimbirul este un aliment „minune” datorită multitudinii de nutrienți, vitamine, minerale, principii active pe care le conține și a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în vindecarea diverselor patologii. Ghimbirul este unul dintre cele mai puternice antivomitive naturale, iar pe lângă acest efect ascunde și multe altele.

Efect antiîmbătrânire

Ceaiul de ghimbir are efect antiîmbătrânire și previne bolile degenerative. Un studiu din anul 2019 dezvăluie că diabetul, hipertensiunea arterială, boala Alzheimer, boala Parkinson și ateroscleroza sunt influențate major de prezența stresului oxidativ și a inflamației din corp. Stresul oxidativ poate induce formarea de substanțe care întrețin inflamația și reduce capacitatea antioxidantă celulară.

Cercetătorii sunt de părere că cei doi compuși majori din ghimbir: 6-gingerol și 6-shogaol sunt esențiali pentru prevenirea stresului oxidativ, inflamației și menținerea tinereții celulelor.â

Rău de mișcare

Ghimbirul este vedeta remediilor naturale pentru răul de mișcare. Potrivit healthline, cercetătorii nu au descoperit mecanismul exact de funcționare al ghimbirului împotriva răului de mișcare, unele studii arată că unii compuși din ghimbir blochează anumiți receptori din centrii din creier responsabili de vomă.

Ceaiul de ghimbir poate fi consumat în stările de greață inclusiv de către pacienții care urmează tratament cu chimioterapice.

Sănătatea inimii

Consumul de ceai de ghimbir scade considerabil riscul bolilor cardiovasculare și menține fluxul normal al sângelui. Principiile bioactive din aliment scad tensiunea arterială, opresc formarea anormală a cheagurilor de sânge, scad nivelul de colesterol și reduc semnificativ riscul apariției aterosclerozei.

Te ajută să slăbești

Există cercetări care arată efectul ceaiului de ghimbir asupra kilogramelor în plus. Împotriva obezității, ghimbirul acționează prin creșterea termogenezei, creșterea lipolizei, supresia lipogenezei, inhibiția absorbției intestinale a grăsimilor și controlul apetitului.

Persoanele care nu vor să consume ceai de ghimbir, dar doresc să se bucure de efectele acestuia, pot alege capsulele cu ghimbir, extractul din ghimbir sau tabletele pe bază de ghimbir.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu