Cele 12 treburi casnice care ard cele mai multe calorii

Curățenia este adesea văzută ca o corvoadă, dar știați că poate fi o modalitate excelentă de a arde calorii? De fapt, anumite treburi casnice folosesc mulți mușchi din tot corpul, ajutând la îndepărtarea murdăriei și promovând pierderea în greutate.

1) Să cureți zăpada cu lopata – un antrenament cardio excelent!

Curățarea zăpezii nu este doar o corvoadă de iarnă, ci și o activitate foarte eficientă de ardere a caloriilor. Într-o oră de lopătat zăpada, puteți arde până la 476 de calorii. Este o activitate cardiovasculară intensă care utilizează mulți mușchi, în special brațele, picioarele și spatele.

2) Vopsirea unei camere

Dacă plănuiești să-ți zugrăvești casa, trebuie să știi că această sarcină te poate ajuta și să arzi calorii. Într-o oră de zugrăvit, puteți arde în jur de 306 calorii. Pe lângă faptul că îți folosești mușchii brațelor, această sarcină necesită și precizie și concentrare, ceea ce îți lucrează mintea în același timp.

3) Să plivim grădina

Grădinăritul este o activitate care necesită mult efort fizic și care vă poate ajuta să ardeți multe calorii. Într-o oră de plivit grădina, puteți arde până la 306 calorii. Această sarcină folosește mușchii brațelor, picioarelor și spatelui, permițându-vă în același timp să vă bucurați de aer liber.

4) Să faci ordine în casă

Înainte de a începe curățenia, este important să faceți ordine în casă. Aceasta poate părea o sarcină banală, dar vă poate ajuta să ardeți calorii. Într-o oră de curățenie, puteți arde aproximativ 170 de calorii. Pentru a maximiza efectele, încercați să mențineți un ritm alert și să faceți mișcări ample cu brațele și picioarele.

5) Aspirarea

Aspiratul este o sarcină obișnuită în majoritatea gospodăriilor, dar știați că poate fi și o modalitate bună de a arde calorii? Într-o oră de aspirat, puteți arde până la 238 de calorii. Această activitate implică în principal mușchii brațelor și picioarelor, precum și mușchii spatelui.

6) Curățarea băii

Curățarea băii este o sarcină care necesită efort fizic, dar te poate ajuta și să arzi calorii. Într-o oră de curățare a băii, puteți arde în jur de 204 calorii. Această sarcină lucrează mușchii brațelor, picioarelor și spatelui, păstrând în același timp baia curată și igienică.

7) Tunderea

Dacă aveți o grădină cu iarbă de cosit, trebuie să știți că această activitate poate fi un mod excelent de a arde calorii. Poți arde până la 340 de calorii într-o oră de tuns iarba. Această sarcină implică în principal mușchii picioarelor, brațelor și spatelui, permițându-vă în același timp să vă bucurați de aer liber.

8) Spălarea ferestrelor

Spălarea geamurilor poate fi o sarcină plictisitoare, dar te poate ajuta să arzi calorii. Într-o oră de curățare a ferestrelor, puteți arde până la 204 calorii. Această activitate implică mișcări repetitive ale brațelor, care lucrează mușchii umerilor și ai brațelor.

Bucătăria este un loc în care se ard multe calorii. Într-o oră de pregătire a mesei, puteți arde în jur de 170 de calorii. Această sarcină necesită multă mișcare, cum ar fi tăierea, amestecarea și amestecarea, ceea ce vă solicită mușchii brațelor. În plus, gătitul vă oferă control asupra ingredientelor din mesele dumneavoastră, ceea ce este bun pentru sănătate.

10) Curățați podeaua

Moppingul este o sarcină solicitantă din punct de vedere fizic, care vă poate ajuta să ardeți calorii. Într-o oră de frecat pe jos, puteți arde până la 204 calorii. Această activitate lucrează mușchii brațelor, picioarelor și spatelui, ajutându-vă în același timp să vă păstrați podeaua curată și igienică.

11) Spălarea vaselor

Spălarea vaselor poate părea o sarcină plictisitoare, dar poate fi și o modalitate de a arde calorii. Într-o oră de spălat vase, puteți arde până la 136 de calorii. Această activitate implică în principal mușchii brațelor, în special mușchii din partea superioară a corpului.

12) Spălarea rufelor

Spălatul rufelor este o sarcină inevitabilă în majoritatea gospodăriilor, dar știați că vă poate ajuta să ardeți calorii? O oră de spălat poate arde până la 102 calorii. Această activitate necesită multă mișcare, cum ar fi ridicarea și împăturirea hainelor, ceea ce îți folosește mușchii brațelor și picioarelor.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu