Cele 4 obiceiuri simple care te ajuta sa te mentii in forma la menopauza, recomandate de un expert in fitness

Menținerea unui program de activitate fizică le poate ajuta de fapt pe femei să își gestioneze mai bine simptomele și să aibă o stare de spirit mai bună în timpul menopauzei, spune expertul în fitness Kate Rowe-Ham. Ea consideră că menținerea sănătății și a formei fizice în această perioadă nu trebuie să fie extrem de dificilă.

Cheia, spune ea, este să ai abordarea și mentalitatea potrivite, să îți asculți corpul și să adopți obiceiuri care se potrivesc stilului tău de viață. Rowe-Ham a lucrat cu multe femei care și-au dat seama că ceea ce obișnuiau să facă nu mai funcționează pentru ele.

Unele femei, în efortul de a-și spori antrenamentul, ajung să mănânce prea puțin și să elimine grupe importante de alimente, ceea ce nu face decât să adauge mai mult stres organismului lor și să accentueze simptomele menopauzei.

Pe de altă parte, Rowe-Ham consideră că menopauza aduce ocazia de a-ți asculta corpul și de a înțelege de ce are cu adevărat nevoie. Este un moment bun pentru a vă evalua antrenamentele și pentru a vă da seama ce funcționează pentru dumneavoastră.

Evaluându-vă regimul de fitness, înțelegându-vă limitele și gestionându-vă așteptările, antrenamentele pot deveni mai puțin o corvoadă și ceva ce chiar așteptați cu nerăbdare. Rowe-Ham subliniază importanța răbdării și a gândirii pe termen lung. Nu există rezultate rapide sau trucuri instantanee când vine vorba de fitness și sănătate.

Este esențial să vă acceptați corpul în schimbare și să vă gândiți la motivația dumneavoastră. Așteptările nerealiste și încercarea de a schimba prea multe lucruri deodată pot duce la dezamăgire. Acordă-ți timp să te adaptezi și ai răbdare. A începe ziua cu câteva exerciții de întindere și a bea apă este o modalitate bună de a începe.

Dacă aveți o rutină de exerciții fizice, Rowe-Ham sugerează să vă mișcați dimineața, deoarece devine mai dificil pe măsură ce ziua avansează și pot apărea cu ușurință scuze. Chiar dacă tot ce puteți face este să mergeți pe jos, este perfect în regulă. Încercați să faceți 4.000 de pași pe zi.

O nutriție adecvată este, de asemenea, importantă în timpul menopauzei. Proteinele joacă mai multe roluri, cum ar fi acela de a ajuta la recuperarea și restaurarea organismului, menținerea și repararea țesuturilor și susținerea sistemului imunitar.

De asemenea, vă ajută să vă simțiți sătulă mai mult timp, să preveniți scăderile bruște de insulină și să mențineți un nivel stabil de zahăr din sânge. Încercați să consumați între 1 și 1,2 grame de proteine pentru fiecare kilogram din greutatea dumneavoastră, împărțite în trei mese.

Asigurați-vă că includeți fibre, verdețuri și carbohidrați de bună calitate la mesele dumneavoastră. Rowe-Ham recomandă, de asemenea, încorporarea antrenamentelor cu greutăți în rutina dumneavoastră. Chiar dacă nu o puteți face în fiecare zi, încercați să ridicați greutăți de cel puțin 3 până la 5 ori pe săptămână.

Antrenamentul cu greutăți nu numai că vă permite să vă folosiți timpul mai eficient, dar îmbunătățește și forța și reduce simptomele menopauzei. În concluzie, gestionarea simptomelor menopauzei prin activitate fizică este posibilă cu o abordare corectă, cu o mentalitate adecvată și ascultându-vă corpul.

Evaluarea antrenamentelor, gestionarea așteptărilor, răbdarea și încorporarea stretchingului, a apei, a proteinelor și a antrenamentului cu greutăți pot ajuta femeile să navigheze la menopauză cu o sănătate fizică și mentală mai bună.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu