Cele mai bune 8 sucuri de fructe și legume pentru pierderea în greutate

Juicing poate fi o modalitate rapidă și convenabilă de a promova pierderea în greutate.

Prepararea sucurilor poate fi o modalitate rapidă și convenabilă de a adăuga nutrienți suplimentari la dieta dumneavoastră și de a promova pierderea în greutate. Cu toate acestea, unele tipuri de sucuri sunt bogate în zahăr și sărace în fibre, ceea ce poate crește aportul de calorii și chiar duce la creșterea în greutate în timp. Acest lucru este valabil mai ales în cazul multor sucuri cumpărate din magazine, care sunt adesea pline de zahăr, arome artificiale și conservanți. Din fericire, există multe sucuri sănătoase și delicioase pe care le puteți face acasă, folosind câteva ingrediente simple și un storcător de fructe. De asemenea, puteți folosi un blender. Această metodă este preferabilă, deoarece reține mai multe fibre, care pot ajuta la promovarea sațietății și la gestionarea foamei.

Iată 8 dintre cele mai bune sucuri pentru pierderea în greutate

1. Suc de țelină

Sucul de țelină a devenit recent un ingredient popular în rândul consumatorilor preocupați de sănătate. Nu numai că este sărac în calorii, dar conține și peste 95% apă. Studiile arată că alegerea alimentelor și băuturilor cu puține calorii poate fi benefică pentru pierderea în greutate și a grăsimilor. Sucul de țelină este, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți și compuși vegetali benefici, care pot ajuta la reducerea stresului oxidativ și la combaterea inflamației.

2. Suc de sfeclă roșie

Sportivii consumă adesea suc de sfeclă roșie atunci când caută să-și îmbunătățească performanțele. Acest lucru se datorează faptului că sucul conține compuși benefici, cum ar fi nitrații dietetici. Nitrații dietetici pot contribui la creșterea eficienței și rezistenței musculare, precum și la reducerea nivelului tensiunii arteriale prin dilatarea vaselor de sânge. În plus, sfecla întreagă este săracă în calorii și bogată în fibre, ceea ce poate contribui la promovarea regularității, la încetinirea golirii stomacului și la menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp, pentru a ajuta la gestionarea greutății. Deoarece cea mai mare parte a fibrelor este eliminată în timpul procesului de suc, sucul de sfeclă roșie nu conține, în general, cantități mari din acest nutrient. Acestea fiind spuse, este o opțiune de suc mai puțin calorică și mai nutritivă atunci când doriți să slăbiți.

3. Suc de rodie

Pe lângă faptul că este delicios și răcoritor, sucul de rodie este o băutură sănătoasă, cu puține calorii, care poate favoriza pierderea în greutate. Potrivit unui studiu pe animale, sucul de rodie a blocat creșterea în greutate la șoarecii hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi. Unele cercetări sugerează, de asemenea, că rodiile pot ajuta la prevenirea vârfurilor de zahăr din sânge și a prăbușirilor care, în caz contrar, ar putea duce la creșterea foamei. De fapt, un studiu efectuat pe 16 persoane a constatat că antioxidanții din sucul de rodie au stabilizat nivelul de zahăr din sânge după ce au mâncat pâine, ceea ce ar fi putut duce altfel la o creștere a glicemiei.

4. Suc de legume verzi

Deși ingredientele exacte ale sucurilor verzi pot varia, majoritatea conțin legume cu frunze verzi, cum ar fi varza kale, spanacul sau varza. Aceste ingrediente sunt bogate în fibre, sărace în zahăr și pline de antioxidanți antiinflamatori. Este interesant faptul că studiile arată că creșterea consumului de fructe și legume poate fi legată de o reducere a greutății corporale și de un risc redus de creștere în greutate și grăsime în timp. Mai mult, sucurile verzi sunt ușor de adaptat la gusturile tale prin adăugarea ingredientelor tale preferate. Pentru un suc verde simplu pe care îl puteți face acasă, încercați să amestecați spanac, castraveți, mere verzi și țelină și savurați. Utilizând un blender mai degrabă decât un storcător de fructe, obțineți toate substanțele nutritive și fibrele din frunzele verzi, ceea ce face ca sucul să fie și mai sățios și mai favorabil pierderii în greutate.

5. Suc de pepene verde

Sucul de pepene verde este dulce, răcoritor și foarte hrănitor. Pe lângă faptul că este sărac în calorii, pepenele roșu este o sursă excelentă de micronutrienți sănătoși pentru inimă, cum ar fi potasiul și vitaminele A și C, antioxidanți care stimulează sistemul imunitar. De asemenea, are un conținut ridicat de apă, ceea ce vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să vă simțiți mai sătul. Un studiu de 4 săptămâni efectuat pe 33 de persoane le-a dat participanților 2 căni (300 de grame) de pepene verde proaspăt în fiecare zi. Aceștia au constatat o reducere semnificativă a greutății corporale, a grăsimii de pe burtă, a foamei și a poftelor, comparativ cu participanții dintr-un grup de control.

6. Suc verde de lămâie și ghimbir

Sucul verde cu lămâie și ghimbir poate fi un adaos vibrant și delicios la o dietă sănătoasă pentru pierderea în greutate. În special, lămâile pot contribui la adăugarea unei note de savoare băuturii, oferind în același timp un plus de antioxidanți. Unele studii la om și la animale arată, de asemenea, că ghimbirul poate ajuta la stimularea metabolismului, la reducerea apetitului și la promovarea pierderii în greutate.

Alternativ, legumele verzi, cum ar fi spanacul sau varza, atunci când sunt amestecate în loc de suc, pot crește aportul de fibre și vă pot menține senzația de sațietate între mese. Pentru a începe, adăugați pur și simplu o mână mică de ghimbir decojit, suc de lămâie proaspăt stors și 1 cană (30 de grame) de spanac crud în robotul de bucătărie și amestecați.

7. Suc de morcovi

Sucul de morcovi este o băutură bogată în nutrienți, cu multă vitamina A și alți carotenoizi sănătoși în fiecare porție. Amestecarea morcovilor în loc de sucuri vă poate ajuta, de asemenea, să vă creșteți aportul de fibre pentru a îmbunătăți sațietatea și a vă ajuta să vă reglați apetitul. În plus, morcovii sunt bogați în carotenoizi, un tip de pigment vegetal care se găsește în multe fructe și legume. Interesant este faptul că un studiu de 8 săptămâni efectuat pe 28 de bărbați supraponderali a constatat că cei care au băut zilnic o băutură bogată în carotenoizi au avut o reducere semnificativă a grăsimii de pe burtă.

8. Suc de mere și varză kale

Sucul de mere și de varză poate fi o alternativă sănătoasă și bogată în fibre la sucul de fructe îndulcit cumpărat din magazin. Kale, în special, conține aproape un gram de fibre pe cană (21 de grame). Studiile au arătat că aceasta ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge după mese atât la oameni, cât și la animale. Merele sunt, de asemenea, bogate în fibre și într-o serie de alte substanțe nutritive. Cercetările au arătat că consumul lor este asociat cu o mai mare pierdere în greutate și cu o mai bună calitate a dietei atât la copii, cât și la adulți. Pentru a face acasă suc de mere kale, pur și simplu amestecați o mână de frunze de kale cu câteva mere tăiate felii. Puteți spori și mai mult aroma și beneficiile pentru sănătate adăugând alte ingrediente, cum ar fi țelină, suc de lămâie, ghimbir sau morcovi.

Există multe sucuri sănătoase și delicioase care pot promova pierderea în greutate pe termen lung. Sucurile ideale pentru pierderea în greutate sunt sărace în zahăr, bogate în fibre și bogate în alți nutrienți importanți, inclusiv vitamine, minerale și antioxidanți. Puteți folosi această listă ca punct de plecare și puteți experimenta cu ingredientele dvs. preferate pentru a crea acasă sucuri sănătoase, folosind un storcător sau un blender.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu