Christina Applegate, aparitie surpriza la Premiile Emmy. Actrita diagnosticata cu scleroza multipla a plans pe scena, dar a si glumit pe seama afectiunii ei

Christina Applegate, o actriță în vârstă de 52 de ani, care a fost diagnosticată cu scleroză multiplă în 2021, a urcat recent pe scena premiilor Emmy pentru a prezenta premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial de comedie. Ea a primit o primire călduroasă și aplauze din partea colegilor ei din public.

În timpul discursului său, Applegate a cerut în glumă publicului să se ridice în picioare, făcând lumină în legătură cu dificultatea ei de a merge din cauza afecțiunii sale autoimune. Ea a reflectat apoi asupra carierei sale, menționând rolurile sale emblematice din seriale precum „The Bundy Family”, „Samantha Who?” și „Dead To Me”.

Applegate a fost nominalizată la categoria „Cea mai bună actriță într-un serial de comedie” pentru rolul ei din ‘Dead To Me’. Ea a primit numeroase nominalizări și premii pentru interpretarea lui Jen Harding în serial.

Într-un interviu pentru Vanity Fair, Applegate a discutat despre lupta ei cu scleroza multiplă și despre modul în care aceasta i-a influențat viața. Ea a împărtășit că diagnosticul a fost o provocare și că s-ar putea să nu poată accepta noi roluri din cauza naturii progresive a bolii.

Scleroza multiplă este o boală autoimună care afectează nervii din creier și măduva spinării. Aceasta poate provoca diverse simptome, inclusiv amorțeală, dificultăți de vorbire, probleme de coordonare musculară, vedere încețoșată și oboseală severă.

Applegate și-a exprimat modul în care sarcinile de zi cu zi, cum ar fi coborârea scărilor și căratul lucrurilor, au devenit dificile pentru ea. Ea a împărtășit că se bazează pe un prieten pentru a o ajuta să aibă grijă de fiica ei și că preferă un mediu liniștit și calm din cauza sistemului său imunitar compromis.

Actrița a menționat, de asemenea, schimbările fizice pe care le-a suferit în timpul filmărilor pentru ‘Dead To Me’ și cum i-a fost dificil să urmărească serialul din cauza lor. În ciuda provocărilor, Applegate este hotărâtă să își gestioneze afecțiunea și să continue să lucreze.

Ea a primit sfaturi și sprijin de la prietenele actrițe Jamie-Lynn Sigler și Selma Blair, care au fost diagnosticate cu scleroză multiplă înaintea ei. În general, călătoria lui Applegate cu scleroza multiplă aruncă lumină asupra dificultăților și adaptărilor care vin odată cu traiul cu această boală.

Ea rămâne rezilientă și hotărâtă să navigheze în cariera sa, gestionându-și în același timp sănătatea.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu