Christina Applegate spune ca are 30 de leziuni pe creier din cauza sclerozei multiple: „Cel mai rau lucru care mi s-a intamplat vreodata”

Actrița în vârstă de 52 de ani și-a împărtășit recent experiența cu scleroza multiplă, numind-o cel mai provocator eveniment din viața ei.

Vorbind în cadrul podcastului „Armchair Expert”, găzduit de actorul Dax Shepard, ea a dezvăluit că această afecțiune i-a cauzat probleme semnificative, cu treizeci de leziuni pe creier, cea mai mare în spatele ochiului drept, ceea ce a dus la disconfort ocazional.

Deși vederea nu i-a fost afectată, ea se confruntă cu probleme de mobilitate, experimentând mișcări anormale ale mâinilor și teama de convulsii. Scleroza multiplă este o afecțiune a sistemului nervos în care sistemul imunitar atacă învelișurile nervoase, perturbând comunicarea dintre creier și corp.

Descriindu-se ca fiind unul dintre cazurile severe, actrița a menționat că evită activitățile fizice în zilele dureroase, referindu-se la scleroza multiplă ca la un adversar necruțător care reacționează atunci când se suprasolicită.

În ciuda luptelor sale, ea alege să vorbească deschis despre faptul că trăiește cu scleroză multiplă, după ce anterior și-a ascuns lupta cu cancerul la sân.

În urma unei intervenții chirurgicale preventive în 2017, din cauza unui istoric familial de cancer ovarian, ea a împărtășit cu sinceritate provocările sale zilnice cu scleroza multiplă, glumind chiar și pe seama anumitor avantaje, cum ar fi parcarea și îmbarcarea prioritară în zboruri.

Păstrându-și simțul umorului, ea a apărut recent la Premiile Emmy, abordându-și cu ușurință afecțiunea și subliniind importanța normalizării dizabilităților și a găsirii umorului în situațiile dificile.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu