Coaja de pepene verde are multe beneficii pentru sanatate – iata cum o poti folosi

Consumul de coajă de pepene ar putea suna ciudat, dar descoperirile recente ale oamenilor de știință indică faptul că aceasta deține beneficii semnificative pentru sănătate și nu ar trebui aruncată. Nutriționiștii au descoperit că coaja pepenelui, adesea neglijată, este plină de nutrienți care pot fi avantajoși pentru organismul nostru.

Această revelație se aliniază cu creșterea actuală a sustenabilității mediului și a inițiativelor „zero deșeuri”, deoarece utilizarea fiecărei părți a fructelor și legumelor devine din ce în ce mai populară.

Din punct de vedere istoric, consumul de coajă de pepene galben datează din perioada Egiptului antic, după cum afirmă nutriționistul Ella Davar. Dieteticianul Brenna Wallace subliniază importanța alegerii fructelor cultivate organic, fără erbicide sau pesticide, înainte de a consuma coaja.

Atunci când sunt selectate cu atenție, porțiunile albe și verzi ale cojii de pepene verde oferă nutrienți valoroși, precum magneziu și potasiu. Partea albă a cojii este deosebit de benefică datorită conținutului său bogat în fibre, ajutând la digestie și promovând sănătatea intestinelor.

Încorporând coaja de pepene în dieta dumneavoastră, vă puteți crește aportul zilnic de fibre, care este adesea mai mic decât cantitatea recomandată.

În plus, coaja conține L-citrulină, un aminoacid asociat cu scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea performanțelor atletice prin facilitarea unei circulații mai bune a sângelui către inimă și mușchi. Se pot experimenta diverse moduri de a savura coaja de pepene, cum ar fi murătura sau adăugarea acesteia în smoothie-uri și salate.

Pentru o băutură răcoritoare de vară, amestecul de coajă de pepene roșu cu căpșuni, suc de lămâie, gheață și, opțional, miere și ghimbir poate crea o băutură aromată și nutritivă. În general, consumul de coajă de pepene verde oferă posibilitatea de a ne diversifica dietele, de a promova sănătatea și de a reduce risipa alimentară.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu