Cu câte băuturi alcoolice pe săptămână sau mai mult aveți o problemă?

Consumul de alcool poate avea efecte negative asupra sănătății, indiferent de cantitatea consumată. Organizații precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS) afirmă că nicio cantitate de alcool nu este sigură pentru sănătate. Experții definesc nivelul de consum de alcool în funcție de numărul de băuturi consumate pe zi și pe săptămână. Acest articol explică câte băuturi pe săptămână consideră medicii că reprezintă o problemă cu alcoolul și, de asemenea, discută despre consumul excesiv de alcool și tulburarea de consum de alcool.

Ce este consumul excesiv de alcool?

Consumul excesiv de alcool poate crește riscul de a dezvolta tulburare de consum de alcool (AUD) sau alte efecte nocive legate de alcool. OMS definește consumul excesiv de alcool ca fiind un consum de 8 sau mai multe băuturi pe săptămână pentru femei și de 15 sau mai multe băuturi pe săptămână pentru bărbați.

Este important de reținut că multe persoane care consumă alcool în exces nu suferă de AUD sau de dependență de alcool. Cu toate acestea, acest comportament poate crește riscul de a dezvolta oricare dintre aceste probleme. Consumul excesiv de alcool poate crește riscul de probleme de sănătate pe termen scurt și lung, cum ar fi căderile, interacțiunile cu medicamentele, bolile hepatice, bolile de inimă și cancerul.

Consumul excesiv de alcool și consumul excesiv de alcool poate crește, de asemenea, șansele de accidente de mașină, arsuri, pierderi de memorie, agresiuni, înec și decese cauzate de supradoze.

Ce este tulburarea de consum de alcool?

Pentru mulți oameni, consumul de alcool, chiar și în exces, nu reprezintă o problemă. Cu toate acestea, pentru unele persoane, acest lucru poate duce la apariția tulburării de consum de alcool (AUD). AUD se caracterizează printr-un consum de alcool care provoacă suferință și daune în viața unei persoane. Aceasta poate varia de la ușoară la severă.

TUA poate provoca următoarele simptome:

Poftele: acestea sunt impulsuri puternice sau nevoia de a bea.

Pierderea controlului: incapacitatea de a vă opri din băutură odată ce ați început.

O stare emoțională negativă: aceasta include iritabilitatea și anxietatea atunci când nu puteți bea.

Iată câteva întrebări frecvente cu privire la consumul de alcool și la efectele acestuia.

Care sunt cele 5 puncte ale consumului excesiv de alcool?

Cele 5 puncte reprezintă orientări pentru abordarea consumului de alcool de către adolescenți în mediul clinic. Acestea sunt următoarele:

Ce efect are alcoolul asupra organismului tău după 40 de ani?

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, pot dezvolta probleme de sănătate sau pot lua medicamente care le impun să limiteze sau să evite alcoolul. De asemenea, aceștia pot constata că alcoolul îi afectează în mod diferit pe măsură ce îmbătrânesc, ceea ce poate crește riscul de căzături, accidente de mașină și oase rupte.

Orientările actuale încurajează oamenii să nu consume alcool. Orice consum de alcool poate avea efecte negative asupra sănătății. Cu toate acestea, experții încurajează persoanele care aleg să consume alcool să o facă cu moderație.

Abuzul de alcool include consumul excesiv de alcool, consumul excesiv de alcool și consumul în timpul sarcinii sau în timpul minorității. Nu toți cei care beau în exces au AUD, dar consumul excesiv de alcool și consumul excesiv de alcool pot crește riscul de a dezvolta această tulburare.

În cazul în care o persoană consideră că consumul de alcool începe să îi cauzeze probleme sau să îi dăuneze în viață, poate vorbi cu un specialist în sănătate mintală sau poate contacta o organizație de sprijin.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu