Cum de a alege cea mai bună sare?

Înțelegerea principiilor de bază ale sării

Sarea este un mineral esențial pentru organismul uman. Ea este compusă în principal din clorură de sodiu. Există diverse surse de sare, inclusiv marea și minele subterane.

Sel de table

Sarea de masă este cea mai frecvent utilizată în casă. Aceasta este alcătuită din cel puțin 95% clorură de sodiu.

Sarea de mare se obține prin evaporarea apei de mare. Deși conține o proporție mai mare de clorură de sodiu (86%) și alte minerale, valoarea sa nutritivă nu diferă semnificativ de cea a sării de masă.

Sare cu iod și fluor

Aceasta este o sare de mare rafinată, îmbogățită cu iod și fluor. Această practică este comună, dar controversată.

Acest tip de sare este nerafinat și este recoltat manual din mlaștini. Spre deosebire de alte săruri, nu este îmbogățită cu iod, ceea ce poate duce la carențe.

De ce să evitați sarea de masă rafinată

Sarea de masă rafinată este ieftină și bună, dar conține multe alte substanțe în afară de clorura de sodiu. Aceste substanțe, cum ar fi fosfații, dioxizii de siliciu și derivații de aluminiu, sunt folosite ca agenți antiaglomeranți pentru a împiedica sarea să devină umedă. Efectele lor asupra sănătății sunt necunoscute.

Producătorii adaugă, de asemenea, iod și fluor în sarea de masă pentru a preveni anumite deficiențe și boli. Cu toate acestea, prea mult iod sau fluor poate fi periculos pentru sănătatea dumneavoastră.

Așadar, cel mai bine este să alegeți sare de mare nerafinată și să verificați dacă singurul ingredient prezent este sarea.

Cum să alegeți sarea potrivită

Alegerea sării depinde de utilizarea acesteia. Pentru apa de gătit, este de preferat sarea grunjoasă. Pentru condimentarea mâncărurilor, se recomandă sarea fină. De asemenea, puteți măcina sarea grosieră într-un mortar sau într-o moară de sare, ceea ce este mai economic.

Fleur de Sel

Floarea de sare este recoltată de pe suprafața mlaștinilor. Cristalele sale sunt mai fine decât cele de sare grunjoasă, iar gustul său este mai iodat. Raritatea sa o face să fie mai scumpă decât sarea convențională.

Înțelegerea diferențelor dintre aceste tipuri de sare este esențială pentru a face o alegere în cunoștință de cauză. Fie că sunteți în căutarea sării pentru gătit, pentru asezonare sau pentru sănătate, acest ghid vă va ajuta să găsiți sarea potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

Acest ghid are scopul de a oferi informații generale despre sare și nu ar trebui să fie folosit ca un sfat medical sau dietetic. Consultați întotdeauna un profesionist din domeniul sănătății înainte de a face orice schimbare semnificativă în dieta dumneavoastră.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu