Cum iti vindeci copilul interior pentru a trai o viata implinita

Pentru a găsi putere și pentru a face față mai bine situațiilor dificile, este important să ne reconectăm atât cu copilul nostru interior rănit, cât și cu copilul nostru interior plin de bucurie. Aceste aspecte ale personalității noastre au fost adesea ignorate sau ascunse, dar ele ne pot oferi o mare putere ca adulți.

Mind Body Green oferă cinci modalități de a redescoperi și integra aceste părți din noi înșine. Atunci când acceptăm doar emoțiile pozitive și le reprimăm pe cele negative, ne transmitem nouă înșine mesajul că a fi om este greu.

Sentimentele noastre nu dispar pur și simplu atunci când le ascundem; ele rămân latente și ne dau falsa percepție că totul este rău. Acceptându-ne latura noastră de adult plin de compasiune și empatie, ne putem integra mai ușor copilul interior în personalitatea noastră.

Pe măsură ce aceste două laturi se armonizează, vom avea o mai bună înțelegere și utilizare a puterii noastre interioare. Poate fi greu de crezut, dar acea voce critică din interiorul tău care îți amintește de eșecurile din trecut încearcă de fapt să te ajute.

Ea ar putea imita o figură grijulie din copilărie care v-a pregătit pentru critici sau poate reprezenta o parte temătoare din voi care se teme să facă greșeli. Accesând ambele părți din tine și înțelegând motivațiile din spatele criticii, poți descoperi informații valoroase despre obiectivele și temerile tale.

Aceste informații reprezintă puterea ta, iar a învăța să le accesezi este crucial. Partea noastră interioară de adult joacă un rol crucial în vindecarea temerilor și suferințelor pe care le-am trăit în copilărie. Cu cât vocea noastră interioară de adult devine mai puternică, cu atât ne vom simți mai puternici.

Această putere se poate manifesta altfel decât ne așteptăm, iar ea ne poate da puterea de a ne afirma și de a cere ceea ce merităm. Dezvoltarea curiozității față de noi înșine și abordarea durerii noastre cu dorința de a înțelege ne poate întări vocea interioară de adult. Uneori, ne trezim că spunem că vom face un lucru, dar facem contrariul.

Este important să reflectăm la ce parte din noi înșine vrea să ducă la bun sfârșit o sarcină și ce parte vrea să o evite. Copilul interior poate încerca să ne tragă în jos și să ne distragă atenția, dar merită, de asemenea, compasiune.

Utilizarea unor tehnici precum autocompătimirea, cum ar fi rostirea unei mantre către noi înșine în timpul momentelor dificile, poate crește sentimentele pozitive și ne poate face să ne simțim mai bine. Eliberarea copilului nostru interior ne permite să experimentăm un sentiment de libertate și bucurie.

Angajarea în activități care ne scot la iveală copilul interior, cum ar fi săritul pe o trambulină sau cântatul cu voce tare, poate avea un efect profund asupra stării noastre de bine. Deși unora li se poate părea ciudat, îmbrățișarea acestei energii și reconectarea cu copilul nostru interior este un act puternic de autoexprimare.

Atunci când acceptăm și ne conectăm cu copilul nostru interior, ne permitem să fim cu adevărat autentici. Există o putere imensă în a îmbrățișa cine suntem în esența noastră.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu