Cum poti ajuta un prieten care se confrunta cu depresie de Sarbatori

În timp ce pentru mulți oameni, Crăciunul este o perioadă veselă a anului, există alții care se confruntă cu depresia de sărbători. Acest lucru s-ar putea datora unor traume recente sau unor amintiri neplăcute asociate cu această perioadă a anului.

Dacă aveți un prieten care se confruntă cu depresia în timpul sărbătorilor, există modalități prin care îl puteți sprijini. În primul rând, este important să trăiești într-un mod conștient și să-i ajuți pe cei din jurul tău să înțeleagă că nu toată lumea simte bucurie în acest sezon.

Această conștientizare nu este menită să vă întristeze, ci mai degrabă să vă ajute să recunoașteți realitatea prin care ar putea trece cineva apropiat.

Persoanele care se simt deprimate au adesea tendința de a se izola, dar puteți încerca să creați un mediu plăcut și să vă încurajați prietenul să vă viziteze sau să participe cu dumneavoastră la o petrecere. Gândiți-vă la activități relaxante și plăcute care nu necesită prea mult efort, permițându-le să uite momentan de griji și probleme.

Nu uitați că este posibil ca așteptările dumneavoastră față de o sărbătoare tradițională să nu fie aceleași cu cele ale celor din jur. Fiți deschis la diferite tradiții și sensibil la ceea ce ar putea simți ceilalți.

De exemplu, dacă sunteți gazda unei cine de sărbători și știți că un membru al familiei a avut un an dificil, oferiți-i spațiul sau timpul necesar pentru a vorbi dacă dorește. Înțelegeți că prezența lor singură poate fi o provocare, așa că abordați situația cu tact.

Dacă aveți un prieten care a trecut printr-o perioadă dificilă, oferiți-i sprijinul dumneavoastră fără să așteptați nimic în schimb. Persoanele depresive aleg adesea să fie singure, deoarece s-ar putea să nu se simtă confortabil în mediile sociale. Fiți persoana care îi încurajează să petreacă timp cu cei dragi și fiți prezent pentru ei.

Implicarea dvs. poate fi cel mai valoros cadou pe care îl oferiți. Reamintiți-i prietenului dvs. că nu este egoist să își ia timp pentru el însuși și să acorde prioritate propriei lor bunăstări. Comunicați-i sprijinul dvs. cu empatie și probabil că veți vedea o îmbunătățire a stării lor de spirit.

În această perioadă aglomerată, fiți persoana care își face timp să îi asculte pe ceilalți. Încurajați-i pe cei dragi să se deschidă și să împărtășească ceea ce simt. Faceți un efort pentru a rămâne implicat și asigurați-vă că nu se simt singuri.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu