Cum reactioneaza un partener narcisist atunci cand te desparti de el

Despărțirea de un partener narcisist poate fi o experiență provocatoare și emoțională. Dacă vă aflați într-o relație cu o persoană care se concentrează exclusiv pe ea însăși, este lipsită de empatie și caută în mod constant admirație și atenție, este posibil să fiți deja conștient de cât de dificil poate fi să faceți față acestui comportament.

Cu toate acestea, vine un moment în care ești gata să iei o decizie fermă și să pui capăt definitiv relației cu persoana care îți provoacă durere. Atunci când te desparți de un partener narcisist, există câteva lucruri la care te poți aștepta în ceea ce privește reacția acestuia.

Primul lucru de reținut este că narcisistul va încerca probabil să arunce vina asupra ta pentru tot ce a mers prost în relație. Nu își va asuma nicio responsabilitate pentru acțiunile lor și va refuza să își vadă rolul în orice situație negativă. Le este greu să accepte criticile, interpretându-le ca pe un atac personal sau o amenințare.

Va fi o provocare pentru partenerul narcisist să accepte faptul că ai ales să pui capăt relației și va face orice pentru a te face să crezi că tu ești cel care face o greșeală. Ei pot folosi tactici precum plânsul sau șantajul pentru a încerca să te facă să te răzgândești.

Scopul lor principal este să câștige și vor face orice este nevoie, chiar și să aducă în discuție lucrurile bune pe care le-au făcut pentru tine, pentru a te manipula și a te face să îți schimbi decizia. Atunci când aceste încercări eșuează, partenerul narcisist poate încerca să promită schimbarea.

Cu toate acestea, aceasta este adesea doar o reacție impulsivă menită să vă împiedice să plecați. Promisiunile sunt adesea cuvinte goale, fără nicio intenție reală de schimbare. Narcisiștii au nevoie de atenție constantă și nu pot trăi fără ea.

Așadar, după despărțire, așteptați-vă ca ei să vă bombardeze cu mesaje, să apară neanunțat la domiciliu sau la locul de muncă și să vă sune la ore ciudate. Vor folosi toate tacticile din carte pentru a încerca să vă epuizeze și să vă facă să cedați. Dacă niciuna dintre aceste tactici nu funcționează, partenerul narcisist poate căuta răzbunare.

Ar putea încerca să vă facă să vă simțiți ca și cum ați făcut o greșeală imensă și să vă vorbească urât sau să vă insulte. Este esențial să aveți încredere în voi și să credeți că ați făcut alegerea corectă. Nu vă lăsați manipulată de încercările lor.

Da, despărțirea de un narcisist este complicată, dar este important să vă amintiți că preluați din nou controlul asupra vieții dvs. Rămâi puternică și crede în tine în timp ce mergi mai departe în călătoria ta spre un viitor mai sănătos și mai fericit.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu