Cum să îndepărtezi lacul de unghii fără dizolvant de lac de unghii? 6 sfaturi care funcționează

Cu toate acestea, poate fi dificil să scapi de lacul de unghii atunci când vrei să-ți schimbi look-ul. Din fericire, există metode alternative pentru a îndepărta lacul de unghii fără a folosi produse chimice de îndepărtare.

1) Oțet alb și lămâie: o soluție naturală pentru îndepărtarea lacului

Oțetul alb, folosit în mod obișnuit în bucătăriile noastre, poate fi folosit și pentru a îndepărta lacul de unghii. Pentru a face acest lucru, amestecați într-un recipient un pahar de oțet alb cu sucul unei lămâi. Înmoaie-ți mâinile sau picioarele în acest amestec timp de 10-15 minute. În timp ce sunteți în baie, nu ezitați să vă zgâriați ușor unghiile pentru a facilita îndepărtarea lacului de unghii. Această metodă este delicată cu unghiile și le lasă să arate impecabile și mai puțin galbene datorită proprietăților de iluminare ale lămâii.

2) Pasta de dinți de albire: un truc simplu pentru îndepărtarea lacurilor ciobite

Pasta de dinți de albire, care se găsește de obicei în băile noastre, poate fi folosită și pentru a îndepărta lacul de unghii. Aplicați o cantitate mică de pastă de dinți pe un tampon de bumbac și frecați ușor unghia. Repetați de mai multe ori dacă este necesar. Pentru o eficacitate optimă, puteți, de asemenea, să preparați o pastă groasă amestecând bicarbonat de sodiu și pastă de dinți, apoi să o aplicați cu o periuță de dinți veche. Această metodă vă va lăsa unghiile curate și albite, evitând în același timp emanațiile toxice ale îndepărtătorilor de lac de unghii tradiționali.

3) Îndepărtați lacul cu un strat de lac proaspăt.

Un sfat surprinzător pentru îndepărtarea lacului de unghii este să aplici un nou strat de lac, apoi să-l freci rapid cu un tampon de bumbac înainte ca acesta să se usuce. Această metodă îndepărtează ca prin magie lacul de unghii vechi și deteriorat!

4) Peroxidul de hidrogen: o soluție eficientă pentru îndepărtarea lacului

Peroxidul de hidrogen este adesea folosit în multe scopuri casnice, dar știați că poate fi folosit și pentru a îndepărta lacul de unghii? Amestecați două părți de peroxid de hidrogen cu o parte de apă călduță (dar nu fierbinte) într-un recipient. Înmoaie-ți unghiile în acest amestec timp de 10 minute, frecând regulat stratul de lac de unghii. Această metodă îndepărtează lacul de unghii mai repede și îți lasă unghiile strălucitoare și albe.

5) Alcoolul: o soluție alternativă pentru îndepărtarea lacului

Alcoolul, sub diverse forme, cum ar fi spray-ul deodorant, parfumul, fixativul de păr sau chiar gelul hidroalcoolic, poate fi folosit pentru a îndepărta lacul de unghii fără a fi nevoie de un dizolvant. Aplicați puțin alcool pe un tampon de bumbac și frecați bine unghiile până când lacul de unghii este îndepărtat complet. Cu cât alcoolul este mai concentrat, cu atât eficiența este mai mare. Pentru rezultate optime, vă recomandăm să înmuiați unghia în soluția de alcool timp de 20 de minute înainte de a freca cu un tampon de bumbac.

6) Mercurochrome: un sfat neobișnuit, dar eficient

Deși este rar folosit în zilele noastre, mercurocromul poate fi folosit și pentru a îndepărta ultimele urme de lac de unghii. Înmuiați vată de bumbac în mercurocrom și frecați-vă ușor unghiile pentru a îndepărta ultimele urme de lac de unghii ciobite. Acest truc neobișnuit vă va lăsa unghiile curate și îngrijite.

Fie că folosiți de obicei un dizolvant chimic, un dizolvant fără acetonă sau chiar un dizolvant natural din glicerină și uleiuri vegetale, aceste sfaturi de depanare ar trebui să vă permită să vă îndepărtați cu ușurință lacul de unghii. După ce ați îndepărtat lacul de unghii, asigurați-vă că vă spălați bine pe mâini și că aplicați o cremă hidratantă pentru a vă proteja unghiile și a preveni ruperea lor. Aveți grijă de unghiile dumneavoastră și bucurați-vă de următoarea manichiură cu toată liniștea!

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu