Cum sa-ti pui gandurile in ordine: 7 lectii pe care le-am invatat din cartea “Elibereaza-ti mintea si traieste-ti viata”

„Unfu*k Yourself: Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața” este o carte scrisă de Gary John Bishop care îi încurajează pe cititori să iasă din zona de confort și să preia controlul asupra vieții lor. Stilul direct al autorului îi determină pe cititori să își pună întrebări importante și să facă schimbări reale.

Disponibilă la prețul de 49 de lei la Carturesti, cartea subliniază puterea de a schimba modul în care ne vorbim nouă înșine. Creierul nostru este programat să caute validarea a ceea ce credem.

Dacă ne spunem în mod constant lucruri negative, cum ar fi „Nu sunt norocos în dragoste” sau „Nu pot avea succes”, creierul nostru ne va conduce spre aceste rezultate. Este esențial să acordăm atenție autoverbalului nostru și să examinăm ce ne împiedică să ne realizăm viața pe care ne-o dorim.

În loc să dăm vina pe factori externi, cum ar fi familia sau circumstanțele, Bishop insistă asupra faptului că noi suntem cei care creăm bariere cu gândurile și acțiunile noastre negative.

Toată lumea se confruntă cu provocări și este ușor să ne concentrăm asupra aspectelor pozitive din viețile altora, ignorând în același timp propriile binecuvântări. Autorul ne reamintește că fiecare experiență, bună sau rea, ne-a modelat în ceea ce suntem astăzi. Depășirea obstacolelor ne-a făcut mai puternici și mai rezistenți.

Pentru a trăi cu adevărat viața la maxim, este important să îmbrățișăm riscurile și să ieșim din zona noastră de confort. Succesul nu este garantat, dar cea mai mare greșeală este să nu faci nimic. Acțiunile noastre, nu gândurile noastre, ne definesc. Este esențial să ne recunoaștem emoțiile, dar să nu le lăsăm să ne controleze.

A ne înconjura de pozitivitate, rămânând în același timp fermi în convingerile noastre, este esențial. Preluând controlul asupra vieții noastre, stabilind obiective clare și acționând cu hotărâre, ne putem realiza visele. Nu uitați, doar voi sunteți responsabili pentru viața voastră, așa că renunțați la așteptări și fiți stăpânul propriului destin.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu